Rezultatul alegerilor europarlamentare din 25 noiembrie a provocat o schimbare a raportului de forte nu numai pe scena politica romaneasca, ci si in Parlamentul European. Cu trei partide afiliate la PPE-PD, UDMR, posibil si PLD-Romania va trimite la
Rezultatul alegerilor europarlamentare din 25 noiembrie a provocat o schimbare a raportului de forte nu numai pe scena politica romaneasca, ci si in Parlamentul European. Cu trei partide afiliate la PPE-PD, UDMR, posibil si PLD-Romania va trimite la Bruxelles nu mai putin de 18 de parlamentari de centru-dreapta. "Am onoarea sa fiu primul roman ales in Parlamentul European. De asemenea, grupul national format din PD, UDMR si PLD, cred ca va avea 20 de reprezentanti, ceea ce inseamna ca se va situa chiar pe pozitia a cincea in PPE", a declarat Frunzaverde adaugand ca PD este al saselea partid ca marime in randul aliantei partidelor europene de centru-dreapta. Pedistul a afirmat ca va incerca o armonizare a pozitiilor europarlamentarilor romani la Bruxelles, indiferent de familia politica din care fac parte. Astfel, popularii isi vad consolidata pozitia dominanta in Parlamentul European. De altfel, lideri ai PPE s-au implicat direct in competitia electorala din Romania, fapt care-i face, la nivel european, castigatori ai alegerilor. In schimb, o pierdere mai consistenta a inregistrat PES, social-democratii romani trimitand mai putin europarlamentari decat pana acum. De asemenea, liberalii din ALDE nu vor mai putea beneficia de pe urma prezentei europarlamentarilor din PC. (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.