Ma numesc Magda Massarwa , sunt medic neurolog la spitalul Tel Hashomer din Tel Aviv-Israel.

Vreau sa va fac cunoscuta umilinta si batjocura prin care am trecut acum 2 saptamani din partea personalului medical in frunte cu "dr "Cretu OLIV
Ma numesc Magda Massarwa , sunt medic neurolog la spitalul Tel Hashomer din Tel Aviv-Israel.

Vreau sa va fac cunoscuta umilinta si batjocura prin care am trecut acum 2 saptamani din partea personalului medical in frunte cu "dr "Cretu OLIVIA, sefa de sectie Terapie Intensiva la Spitalul Judetean Alexandria.

 
Acum aproximativ 2 saptamani mama mea a fost internata in sectia de Terapie Intensiva din cauza unei stari de deshidratare, cauzata de scaune diareice.
 
Pana a doua zi dupa amiaza nici unul dintre medici n-a binevoit sa se uite la ea sau la examenul de sange, noroc ca a venit, din proprie initiativa dr neurolog Tudor (acesta cunoscandu-ma si auzind ca mama mea este internata), si la"sugestia" dansului, din cauza leucocitelor crescute s-a inceput tratamentul cu antibiotic. Vreau sa va specific ca mama mea cand a ajuns la spital era constienta , pe motiv ca ar fi fost agitata au legat-o si tot posibilul sa fi primit vreun calmant acolo. Calmantele puternice se dau ca apa la
pacienti.
 
Incepand de a doua zi mama mea nu a mai fost constienta , am vorbit cu fratele meu la telefon si i-am spus ca sunt 2 variante: :sau este sedata sau in coma.

Fiind lasata la mila lui Dumnezeu, a treia zi de la internare, din cauza rea vointe a dr CRETU, a fost intubata si trecuta pe respiratie arificiala .

Dupa 3 zile de la internare eu am ajuns in Romania , am gasit-o in coma ,cu deteriorarea drastica a starii generale, datorita nepasari medicilor, si in special a dr Cretu, a intrat in insuficienta renala acuta , insuficienta cardiaca.

O saptamana m-am rugat de dr. Cretu sa inceapa procedura de dializa acuta. Acesta m-a mintit ca nu exista aparatura necesara si nici conditiile necesare - aparatutul de dializa fiind in salonul alaturat si procedura efectuandu-se  la un pacient a carui sotie lucreaza la Prefectura - Fam. Bortun ( in salonul acesta desfasurandu-si activitatea doar asistentele si infirmierele alese de respectiva doamna).

Doua saptamani am trait intr-o umilinta si intr-un stres continuu, tot timpul trebuia sa urmaresc pulsul, tensiunea arteriala, examenele de sange. Dr. Cretu ne-a spus ca rezultatele examenelor de sange din spital nu sunt relevante (
acest lucru spunandu-l tuturor pacientilor si familiilor acestora), spitalul neavand aparatura si reactivi buni, precum si personal prost calificat, si sa facem analizele de sange la laboratorul ei particular. Am facut si lucrul acesta, si culmea ironiei, rezultatele de la laboratorul ei au fost false.
 
Pe 12 noiembrie, cu o zi inainte de a muri mama mea ,cu toate ca eram constienta ca a fost dusa din nepasarea medicilor si din batjocura lor intr-o situatie fara iesire, am
aranjat s-o transferam la un spital din Bucuresti.

Ni s-a spus de la Centrul de ambulanta din Alexandria ca singura ambulanta de terapie intensiva are aparatul de respiratie artificiala stricat.
 
Ce sa va spun? A aparut un individ pe numele lui "dr" Corbeanu, care a vrut s-o duca la Bucuresti doar cu un balon manual de respiratie (ampo), zicandu- mi ca oricum mama o
sa moara si intrebandu-ma daca i-am facut o poza, sa vada cei de la Bucuresti pe cine primesc.

Normal ca nu i-am permis s-o transporte pe mama mea in asemenea conditii. Am reusit a doua zi sa aducem elicopterul SMURD, .DAR AFOST PREA TARZIU. Inaite ca acesta
sa se ridice de la sol, sufletul mamei mele N-A MAI AVUT RABDARE SI PUTERE SA INDURE UMILINTA SI BATAIA DE JOC A ACESTOR FALSI MEDICI -ANIMALE DE PRADA CARE AN AFARA DE BANI NU CUNOSC NIMIC,  NU AU NICI UN DUMNEZEU.

Tatal meu a depus o sesizare la Colegiul Medicilor din Alexandria.
 
Eu sunt constienta ca dr Cretu o sa ramana sefa a sectiei pana la adanci batraneti. Ca o sa mai "trateze" si alti oameni nevinovati, dar cel putin mi-am facut datoria morala. Nu vreau razbunare ci doar dreptate, eu fiind medic si stand 24 de ore cu mama mea in spital am vazut ce se intampla acolo.

Dupa ce m-am intors in Israel am sunat la serviciul de ambulante si am vorbit cu directorul - Horia Radu. Acesta zicandu-mi ca vrea sa vorbeasca cu dr Corbeanu si sa-l sun pe urma.
 
Dupa doua zile l-am sunat iar, domnul Horia Radu mi-a zis citez " Lasa-ma doamna in pace ca sunt intr-o sedinta, n-am timp de tine". Eu doar atat vreau, sa stiu, cu acest
director (aceeasi intrebare i-am pus-o si lui), cine are curaj sa-l trimita in misiuni de salvare, acest individ, care din punct de vedere profesional, si ca om, este zero.

VA MULTUMESC
MAGDA MASSARVA -ISRAEL NR: Redactia precizeaza ca materialele publicate in aceasta rubrica sunt primite de la cititori.
In consecinta, responsabilitatea pentru contiinutul acestora apartine in totalitate celor ce s-au exprimat parerile, prin mail, pe adresa cetateanul@jurnalul.ro.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.