Incet-incet, marii retaileri de electronice si electrocasnice capata mai multa "incredere" in business-ul online.

Noua platforma de eCommerce a grupului Flamingo, in care au fost investite cateva sute de mii de euro, va deveni operationala din 2008. In trei ani se estimeaza ca vanzarile online vor reprezenta circa 20% din cifra de afaceri din retail a grupului.

Pentru 2008 insa reprezentantii considera ca un nivel net al vanzarilor online de 10 milioane de euro va fi "multumitor". Pentru cei de la Altex, dupa vanzarile de sfarsit de an, vanzarile on-line ar putea insemna o crestere cu 250% pana la 300% pe segmentul online fata de 2006, cele mai vandute categorii de produse prin intermediul platformei online fiind electronicele din domeniul audio si video, produsele IT si de comunicatii.


ESTIMÃ…RI. Reprezentantii Domo au refuzat sa ofere detalii despre rezultatele din vanzarile online ale companiei inregistrate anul acesta, multumindu-se doar sa precizeze ca tinta pentru 2008 este de a atinge vanzari online de 10 milioane de euro.

Potrivit directorului general Gecad ePayment, Carmen Sebe, retail-ul electronic ocupa locul trei in topul domeniilor cu cel mai mare succes pe piata online, cu o pondere de 18%. Estimarile RomCard anunta o piata a comertului electronic de 35 de milioane de euro pentru 2007, 26,8 milioane de euro fiind tranzactionate pana in prezent prin solutia ePayment.