Prima etapa a negocierilor cu investitorii interesati sa participe la constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, legata de conditiile de asociere in "Compania de proiect" vor fi demarate luni, 3 decembrie, ne-au declarat ieri surse din sectorul
Prima etapa a negocierilor cu investitorii interesati sa participe la constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, legata de conditiile de asociere in "Compania de proiect" vor fi demarate luni, 3 decembrie, ne-au declarat ieri surse din sectorul energetic. Dupa cum ne-a declarat intr-un interviu directorul SN Nuclearelectrica, Teodor Chirica, urmatoarele etape privesc finalizarea negocierilor cu investitorii selectati prin convenirea proiectului de act constitutiv al noii societati, avizarea raportului Comisiei de negociere de catre Comisia de coordonare, Ministerul Economiei si Finantelor si Adunarea Generala a Actionarilor SNN SA, precum si aprobarea raportului negocierilor de catre Guvernul Romaniei.
Daca nu vor aparea disfunctionalitati in derularea procesului, se estimeaza ca pana in trimestrul III al anului 2008 se poate inregistra Compania de Proiect. Ofertantii selectati sa participe la constituirea "Companiei de proiect" sunt Electrabel Belgia, Enel Italia, Iberdrola Spania, CEZ Republica Ceha, Arcelor-Mittal Romania si RWE Germania. Discutiile se vor purta atat cu reprezentantii celor sase companii, cat si cu fiecare in parte si vor dura aproximativ 60 de zile. Raportul comisiei de negociere va fi trimis pana la 4 februarie 2008 spre avizare Adunarii Generale a Actionarilor Nuclearelectrica si comisiei de coordonare, urmand sa fie supus aprobarii Guvernului la data de 20 februarie. Acordul de asociere in noua societate comerciala va fi semnat de Nuclearelectrica si de catre investitori la mijlocul lunii martie 2008, luna urmatoare stabilindu-se tipul de contract comercial de finalizare a proiectului (la cheie, pachete de lucrari). Cererea de oferta pentru contractul comercial de finalizare ar urma sa aiba loc in iunie 2008, iar primirea ofertelor, in decembrie anul viitor. Totodata, termenul pentru analiza ofertelor, selectia consultantului sau a consultantilor, semnarea contractului comercial de finalizare, angajamentele financiare (credite) si conditiile pentru data efectiva este mijlocul anului 2009.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.