Asocierea consumului de apa cu o viata sanatoasa a devenit un lucru pe care aproape nimeni nu-l mai neaga. Intrebarea “Cata apa beti zilnic?” ar face pe aproape oricare dintre noi sa ne simtim vinovati ca nu am consumat cantitatea necesa
Asocierea consumului de apa cu o viata sanatoasa a devenit un lucru pe care aproape nimeni nu-l mai neaga. Intrebarea “Cata apa beti zilnic?” ar face pe aproape oricare dintre noi sa ne simtim vinovati ca nu am consumat cantitatea necesara. “Nu cat ar trebui” sau “Imi este greu sabeau 2 litri pe zi”, ar fi cele mai frecvente raspunsuri. Dar v-ati intrebat vreodata daca intr-adevar trebuie sa bem atata apa? Ideea ca trebuie sa consumam 2 litri de apa pe zi s-a intiparit atat de mult in mintile oamenilor, incat nu ar considera pe oricine care incearca sa doboare acest mit un erectic. Este adevarat ca apa este vitala pentru functionarea organismului. Corpul nostru este format din apa in proportie de 60 la suta, iar fara aceasta am muri, exact cum se ofileste o planta. Numai ca pe parcursul timpului au aparut tot felul de mituri, pe care specialistii britanici le demonteaza.

Daca bei 2 litri de apa pe zi esti mai sanatos

“Teoretic, o persoana nu trebuie sa bea deloc apa, atata timp cat consuma suficient fluid, chiar daca este vorba despre apa sau alta bautura”, spune Ron Maughan de la Universitatea Loughborogh, unul dintre cei mai buni experti in hidratare. “De fapt, am putea rezista fara sa bem ceva, daca mancarea ar contine fluidul necesar. O rosie contine 93 la suta apa, de exemplu, in timp ce bauturile racoritoare au 11 la suta zahar. Este, intr-adevar mai greu sa consumi 500g de rosii decat 500ml de suc, dar este mult mai sanatos. Cu alte cuvinte, daca mancam destule legume si fructe bogate in apa, nu mai este nevoie de prea mult lichid, contrar prejudecatilor unor oameni, care, considera ca trebuie sa consume si lichid la masa.

Cafeaua nu hidrateaza pentru ca este diuretic

Cofeina este intr-adevar un diuretic slab, dar cu care ne putem obisnui foarte usor, spune Maughan.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.