Liderii PRM reclama mari ciudatenii in privinta exprimarii voturilor maghiarilor la scrutinul de duminica pentru europarlamentare, in favoarea UDMR sau a candidatului independent Laszlo Tokes in judete in care populatia maghiara este foarte slab repr
Liderii PRM reclama mari ciudatenii in privinta exprimarii voturilor maghiarilor la scrutinul de duminica pentru europarlamentare, in favoarea UDMR sau a candidatului independent Laszlo Tokes in judete in care populatia maghiara este foarte slab reprezentata. Acesta este modul prin care reprezentantii PRM sustin ca alegerile de duminica au fost fraudate, motiv pentru care vor contesta azi la Avocatul Poporului valabilitatea acestora. Chiar daca un cetatean de etnic romana putea opta pentru un candidat maghiar, este greu de crezut ca sute de romani dintr-un judet au dorit sa fie reprezentati de maghiari. Cifrele prezentate in tabelul furnizat de liderii peremisti sunt cele care se regasesc pe site-ul Institutului National de Statistica (rubrica recensamantul populatiei 2002) si pe procesele verbale de pe site-ul Biroului Electoral Central - alegeri pentru Parlamentul European, procesele verbale pe judete). Un exemplu elocvent: in judetul Olt, la recensamant 117 persoane s-au declarat de etnie maghiara, iar duminica 339 persoane au optat pentru UDMR si alte 289 pentru candidatul Tokes, adica 628 voturi in favoarea candidatilor maghiari. (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.