Dezvoltatorul austriac Meinl European Land va investi circa 61 de milioane de euro pentru ridicarea unui complex imobiliar la Focsani, acesta fiind al treilea proiect pe care dezvoltatorul l-a anuntat pentru piata romaneasca, se arata in raportul tri
Dezvoltatorul austriac Meinl European Land va investi circa 61 de milioane de euro pentru ridicarea unui complex imobiliar la Focsani, acesta fiind al treilea proiect pe care dezvoltatorul l-a anuntat pentru piata romaneasca, se arata in raportul trimestrial al investitorului.
Proiectul imobiliar va avea o suprafata inchiriabila de peste 23.000 de metri patrati si va fi finalizat la sfarsitul anului 2009. Reprezentantii Meinl estimeaza pentru acest proiect un randament de 7,9%.
Investitiile realizate pentru proiect pana la data de 31 septembrie sunt estimate la circa opt milioane de euro.
Nu s-a precizat in ce va consta proiectul de la Focsani. Meinl a anuntat ca va investi pana la 700 de milioane de euro pentru constructia a noua centre comerciale in Romania.
Primul proiect de retail din Romania va fi dezvoltat la Arad, in centrul orasului, pe un teren de 22 de hectare. Finalizarea complexului, care va avea o suprafata inchiriabila de 60.000 de metri patrati, este prevazuta pentru anul 2009, iar investitia alocata proiectului este de 70 de milioane de euro.
De asemenea, Meinl European Land va construi un centru comercial la Constanta impreuna cu dezvoltatorul imobiliar Krammer & Wagner, cu o suprafata inchiriabila de 52.000 de metri patrati. Proiectul, pentru care investitia se ridica la 130 de milioane de euro, va fi finalizat pana la sfarsitul anului 2009.
"Credem ca piata romaneasca are un imens potential si avem in vedere extinderea activitatii in aceasta tara. Astfel, estimam ca ponderea proprietatilor din Romania in totalul portofoliului companiei va creste in urmatorii ani", se precizeaza in raport.
Meinl European Land a intrat pe piata romaneasca in 2004, cand a preluat pentru 20 de milioane de euro proiectul imobiliar Militari Shopping Center, dezvoltat de compania belgiana Liebrecht & WooD, cu o suprafata de 9.000 de metri patrati. Proprietatea a fost evaluata la sfarsitul lunii septembrie a acestui an la 43,280 milioane de euro, fata de 38 milioane de euro la sfarsitul anului trecut.
In primele noua luni ale anului, compania a raportat o crestere cu 7,8% a veniturilor din chirii in Romania, la 970.000 de euro.
Compania avea la sfarsitul lunii septembrie 160 de proiecte in Europa Centrala si de Est cu o suprafata inchiriabila de 877.207 metri patrati, a caror valoare de piata este estimata la 1,8 miliarde de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.