Maia Morgenstern a fost invitata sa inmaneze unul dintre Premiile Academiei Europene de Film (EFA), care vor fi decernate sambata, la Berlin, actrita exprimandu-si speranta ca macar una dintre aceste distinctii va merge la Cristian Mungiu, nominaliza
Maia Morgenstern a fost invitata sa inmaneze unul dintre Premiile Academiei Europene de Film (EFA), care vor fi decernate sambata, la Berlin, actrita exprimandu-si speranta ca macar una dintre aceste distinctii va merge la Cristian Mungiu, nominalizat la mai multe categorii.
Actrita a primit, in 1993, premiul EFA pentru "cea mai buna actrita europeana a anului", pentru rolul din "Balanta", de Lucian Pintilie. "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", film distins cu Palme d'Or anul acesta, la Cannes, este unul din cele sase filme nominalizate la Marele Premiu al Academiei Europene de Film pe 2007. De asemenea, Cristian Mungiu a fost nominalizat la categoriile "cel mai bun regizor european" si "cel mai bun scenarist european", in timp ce Anamaria Marinca a fost nominalizata la categoria "cea mai buna actrita europeana". Totodata, filmul lui Corneliu Porumboiu, "A fost sau n-a fost", este inscris la categoria "The people's Choice Award 2007", premiul fiind anuntat, de asemenea, la Berlin. Ceremonia de decernare a premiilor va fi prezentata de actrita franceza Emmanuelle Beart si actorul german Jan Josef Liefers, la eveniment fiind invitate peste 1.400 de persoane. Anul acesta se implinesc, de altfel, 20 de ani de la infiintarea Premiilor Academiei Europene de Film. Pe langa "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", la categoria "cel mai bun film al anului" au mai fost nominalizate alte cinci filme: "Auf der anderen seite" ("The Edge of Heaven"), al regizorului turc Fatih Akin, "Ultimul rege al Scotiei" ("The Last King of Scotland"), de Kevin Macdonald, "La mome" ("La Vie en Rose"), de Olivier Dahan, "Persepolis", de Marjane Satrapi & Vincent Paronnaud, si "Regina" ("The Queen"), in regia lui Stephen Frears. In categoria "cel mai bun regizor european" au fost nominalizati regizorii Fatih Akin, pentru "Auf der anderen seite" ("The Edge of Heaven"), Roy Andersson, pentru "Voi, cei vii" ("Du Levande/ You, the Living"), Stephen Frears pentru "Regina" ("The Queen"), Kevin Macdonald pentru "Ultimul rege al Scotiei" ("The Last King of Scotland"), Cristian Mungiu pentru "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" si Giuseppe Tornatore, pentru "Necunoscuta" ("La Sconosciuta/ The Unknown"). Anamaria Marinca este una dintre actritele nominalizate la Premiile Academiei Europene de Film, pentru rolul din "4,3,2". Alaturi de ea au mai fost votate actritele Marion Cotillard - "La mome" ("La vie en rose"), Marianne Faithful - "Irina Palm", Carice van Houten - "Lista neagra" ("Zwartboek/ Black Book"), Helen Mirren - "Regina" ("The Queen") si Ksenia Rappoport - "Necunoscuta" ("La sconosciuta").


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.