Compania Maguay Impex, distribuitor si integrator de sisteme IT, si-a propus pentru anul viitor afaceri de 12-13 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de 2007, cand estimeaza atingerea nivelului de zece milioane de euro.
"Pentru anul 2008 ne propunem sa vindem 4.000 de notebook-uri si estimam o cota de 10% pe piata serverelor", a declarat Eduard Pughin, directorul operational al companiei.
Pughin estimeaza ca vanzarile de servere pe piata locala se ridica la 10.000 de unitati pe an. In 2007, vanzarile de servere de stocare vor aduce o treime din cifra de afaceri a companiei, aceeasi pondere urmand sa fie generata atat de statiile de lucru, cat si de notebook-uri. Maguay a lansat ieri prima sa linie de notebook, eXpertBook, care cuprinde patru modele, cu preturi cuprinse intre 750 de euro si 1.100 de euro.
"Piata calculatoarelor portabile este una dintre cele mai dinamice, cu o rata de crestere cu mult peste media din regiune si majoritatea segmentelor din piata de IT. Potentialul ridicat din segmentul de calculatoare mobile vine si din schimbarea foarte importanta a modului de utilizare a calculatorului personal si va duce, in decurs de cativa ani, la o depasire a pietei de sisteme desktop", a precizat Pughin.
Pe segmentul statiilor de lucru, compania estimeaza pentru anul viitor vanzari de circa 6.000 - 8.000 de unitati.
In primele noua luni ale anului, Maguay a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri de 50% fata de perioada similara din 2006, cand a atins cinci milioane de euro. La nivelul intregului an 2006, compania a realizat o cifra de afaceri de sapte milioane euro.
Maguay a fost infiintata in anul 1997 de catre Pavel Pughin, directorul general al companiei, impreuna cu Eduard Pughin si Corvin Pughin.
Maguay importa si distribuie in Romania produsele unor marci internationale. Activitatea principala a companiei este implementarea proiectelor IT complexe si asamblarea de sisteme informatice sub brand propriu.
In afara de Bucuresti, compania detine trei birouri in Targoviste, Ploiesti si Constanta. Numarul salariatilor se ridica la aproximativ 50.