Un jaguar negru care a reusit sa evadeze din cusca de la Zoo Baneasa, marti dupa-amiaza, a murit in timp ce ingrijitorii incercau sa il captureze. Cei cativa vizitatori ai gradinii zoologice si personalul institutiei nu au fost in pericol, ne-a decl
Un jaguar negru care a reusit sa evadeze din cusca de la Zoo Baneasa, marti dupa-amiaza, a murit in timp ce ingrijitorii incercau sa il captureze. Cei cativa vizitatori ai gradinii zoologice si personalul institutiei nu au fost in pericol, ne-a declarat Ancuta Oprea, directoarea Zoo Baneasa. O echipa a Primariei Capitalei, institutia care patroneaza Gradina Zoologica, a efectuat ieri o ancheta la fata locului. Pana cand se vor pune concluziile si se vor lua masurile necesare pentru evitarea unor astfel de incidente (probabil ca pana in weekendul urmator), gradina va ramane inchisa.

Atmosfera era dezolanta, ieri dupa-amiaza, la Zoo Baneasa. Portile erau inchise, angajatii muti, cerberul de la poarta privea furios la ziaristi. Din cand in cand, doar ragetele unui leu mai spargeau tacerea. Toata lumea parea marcata de incidentul de marti dupa-amiaza, care s-ar fi putut sfarsi foarte prost.

Filmul evenimentelor
Directoarea Ancuta Oprea ne-a declarat ca a fost anuntata de unul dintre paznici, la ora 16.06, ca un jaguar negru a reusit sa scape din cusca si ca se indreapta spr e Poarta 1, principala cale de acces in gradina. A venit apoi aceeasi informatie si de la una dintre casiere. Cei cinci vizitatori aflati in zona au fost evacuati imediat.
Animalul, agitat si speriat, s-a indreptat catre gardul incintei, in apropiere de poarta si de adapostul maimutelor. Unul din nenumaratii maidanezi care isi fac veacul in zona s-a strecurat prin gard si s-a repezit la Betty, jaguarul femela care evadase. Felina l-a ucis foarte rapid. Intre timp, unul dintre angajati a incercat sa o impuste cu o arma cu tranchilizante. A fost nevoie de sase focuri pentru ca animalul sa fie lovit. A incercat sa fuga printr-un gang ingust intre doua cladiri, dupa care s-a razgandit si a sarit intr-un plop aflat chiar langa gardul de incinta. A sarit inapoi inspre gang, moment in care a fost prins cu o crosa de retentie (un baston cu lat la capat, folosit pentru manevrarea animalelor periculoase).


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.