Producatorul de lactate La Dorna va incepe de anul viitor productia de cereale pe un teren de 7.000 de hectare din Insula Mare a Brailei, concesionat de la Agentia Domeniilor Statului, a declarat Jean Valvis, proprietarul La Dorna, pentru agentia Mediafax.
"Vrem sa extindem productia ecologica si in domeniul cerealelor. Din acest motiv, am concesionat 7.000 de hectare de teren la Bratul Borcea, unde anul viitor vom incepe sa producem grau, soia, secara si porumb", spune Jean Valvis. El a adaugat ca terenul a fost concesionat in urma cu trei ani pentru cresterea fertilitatii solului, insa planul companiei a fost dejucat pentru ca terenul nu a produs nimic in acest interval. Acest fapt se datoreaza inundatiei ce a avut loc in Insula Mare a Brailei, loc unde a fost achizitionat terenul. "Intentionam sa investim 2-3 milioane de euro anul viitor pentru a repune la punct infrastructura, pentru a reface sistemul de irigatii care s-a furat si pentru a imbunatati calitatea solului", a adaugat proprietarul La Dorna. El a afirmat ca decizia de a produce cereale se explica prin faptul ca firma pe care o conduce are deja notorietate pe piata lactatelor, ceea ce ar face ca si cerealele sa completeze portofoliul de produse detinute de companie.
La Dorna a deschis anul trecut 44 de ferme ecologice, suma de patru milioane de euro investita reprezentand si plata garantiilor creditelor contractate de fermieri, in prezent asigurate de Fondul de Garantare a Creditului Agricol.
Compania de produse lactate exporta produse bio in Grecia, Spania, Germania, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii, acestea reprezentand 20% din productia totala a companiei.
Potrivit unor estimari anterioare ale companiei, La Dorna a realizat in 2006 o cifra de afaceri de aproximativ 50 de milioane de euro.