TRIPLETI. Trei frati gemeni s-au nascut la Spitalul Judetean de Urgenta Zalau,  informeaza Rompres. Purtatorul de cuvant al spitalului, Codruta Puscas, a declarat ca un asemenea caz de tripleti nu a mai fost inregistrat in Salaj de peste 15 ani. Mama, in varsta de
37 de ani, mai are doi copii si nu se astepta sa aduca pe lume inca trei.


SITE-URI MEDICALE. Majoritatea celor care consulta site-urile de sanatate sunt femei active (varsta medie 39 ani), cu studii superioare, casatorite, avand experienta in navigarea pe internet si care se confrunta cu o problema de sanatate fie in plan personal, fie in randul celor apropiati. Acesta este profilul utilizatorului de site-uri medicale, realizat de Institutul de sanatate publica din Franta in urma unui chestionar la care au raspuns peste 4.500 de persoane.


DIABET. Incepand de luni,3 decembrie, diabeticii vor beneficia gratuit de determinarea hemoglobinei glicozilate. Medicii de familie vor putea face recomandare scrisa pentru aceasta analiza tuturor diabeticilor de pe lista lor. Analiza va putea fi facuta la oricare dintre laboratoarele aflate in contract cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate. Analizele vor fi finantate din economiile facute prin descentralizarea Programului National de Diabet. Dupa efectuarea analizei vor exista niste parametri in functie de care bolnavilor li se vor putea prescrie medicamente pentru sase luni.