Biblioteca Universitatii "Stefan cel Mare" din Suceava detine in colectia speciala o publicatie rara in lume - o "harta cereasca" datand din anul 1656 -, care a fost achizitionata de institutia academica in anul 1970, cu o suma ce depasea la acea vre
Biblioteca Universitatii "Stefan cel Mare" din Suceava detine in colectia speciala o publicatie rara in lume - o "harta cereasca" datand din anul 1656 -, care a fost achizitionata de institutia academica in anul 1970, cu o suma ce depasea la acea vreme pretul unui autoturism, relateaza Mediafax. Seful Serviciului Biblioteca, Tereza Muresan, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca Biblioteca Universitatii "Stefan cel Mare" Suceava si-a pastrat, de-a lungul anilor, caracterul enciclopedic, avand in prezent peste 273.000 volume in care sunt incluse si colectiile speciale formate din carti ce apartin patrimoniului cultural, carte veche si rara, editii bibliofile, editii liliput, colectii de stampe.
Muresan a spus ca in colectia speciala de carte rara se afla 24 de exemplare ce fac parte din patrimoniul cultural national, printre acestea numarandu-se multe carti vechi tiparite in limba germana, Biblia de la Bucuresti tiparita in 1795 sau "harta cereasca" - una din cele mai rare publicatii din lume,
care a fost tiparita in 1656.
Potrivit sursei citate, harta stelara a fost achizitionata de institutia academica suceveana in anul 1970 si la acea vreme a costat mai mult decat costa o masina.
Seful Serviciului Biblioteca a mai spus ca in prezent biblioteca universitara suceveana este una din cele mai dotate si informatizate din tara, printre achizitiile sale fiind si publicatii straine pentru care Rectoratul Universitatii "Stefan cel Mare" aloca anual fonduri de aproximativ 40.000 de euro. Conform sursei citate, la biblioteca sunt inscrisi peste 5000 de studenti. (D.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.