Incidentul de la Gradina Zoologica nu este unul intamplator, multe suspiciuni planand asupra acestui caz. Evadarea jaguarului Bety din cusca sa nu pare a fi un accident, o ancheta a Politiei fiind deja in derulare.

Adriean Videanu, primarul Capitalei, a declarat ieri ca au existat indicii referitoare la o spartura in gard, care l-au facut sa sesizeze organele abilitate in legatura cu acest caz. Pentru moment, Parcul Zoo a fost inchis pana la finalizarea investigatiilor. In legatura cu terenul pe care este amplasata Gradina Zoologica, Videanu a spus ca, atat timp cat este primar, acesta nu-si va schimba destinatia actuala. Inspectorii din Primaria Capitalei urmeaza sa stabileasca in ce conditii a reusit sa scape jaguarul din cusca, cum s-a desfasurat operatiunea de prindere si care au fost imprejurarile care au dus la moartea acestuia.


MAFIE. Miza este de fapt alta, si anume terenul pe care se afla Parcul Zoo din Padurea Baneasa. "Baietii destepti" implicati in afaceri imobiliare nu vor sa rateze sub nici o forma o zona atat de bine cotata si incearca prin orice mijloace sa forteze mutarea gradinii in alta parte a Ca0pitalei. Mai ales ca multe proiecte edilitare sunt deja schitate pe zona verde, Jurnalul National relatand in urma cu doua zile ca 20 de hectare din padure sunt gata pentru taiere.


Revenind la Gradina Zoologica, nu mai este o noutate ca 20.000 de metri patrati au fost revendicati de familiile Gressian si Filipoiu din totalul de 60.000. "Comisia care aplica Legea 10 a dat masuri reparatorii care au fost atacate in instanta. Acum ne aflam in plin proces", a spus Videanu. De cand exista revendicarea nu s-a mai putut face nici o investitie, Primaria Sectorului 1 fiind acuzata de conducerea municipalitatii ca n-a fost de acord cu nici un proiect de modernizare a parcului zoo. Unul dintre planuri era organizarea unui Safari in Padurea Baneasa pe o suprafata de 150 de hectare. Insa cei de la Primaria Capitalei n-au cazut la pace nici cu Romsilva in ograda carora se afla cea mai mare parte a padurii si nici cu Sectorul 1.


Un alt jucator pe piata imobiliara care vrea sa speculeze momentul este primarul Comunei Chiajna, Mircea Minea, care are brusc un teren disponibil pentru amplasarea unei gradini zoologice la granita dintre Sectorul 6 si Chiajna, pamant pe care vrea sa-l vanda pe bani grei municipalitatii. Asta in conditiile in care acel teren a fost depistat de Primaria Capitalei pentru proiectul Zoo cu mult inainte de a-si aduce aminte primarul Minea ca-l are si el in administrare.