Opt piese lautaresti. Usor lautaresti. Cantate à la George Nicolescu si inregistrate in studio, de unde n-a lipsit Leul Greu!     a€  Jurnalul National: Cum de reusesti sa o imiti pe Romica Puceanu si in acelasi tim
Opt piese lautaresti. Usor lautaresti. Cantate à la George Nicolescu si inregistrate in studio, de unde n-a lipsit Leul Greu!     a€  Jurnalul National: Cum de reusesti sa o imiti pe Romica Puceanu si in acelasi timp sa fii tot tu? George Nicolescu: De pe la 14-15 ani am ascultat muzica lautareasca si mi-a placut foarte mult. Aceasta muzica parca mi-a fost insusita in subconstient. Sa nu se inteleaga ca sunt un fan incorigibil care vrea cu orice pret sa imite. Lumea stie ca pentru mine a contat mult mai mult muzica usoara. Reusesc sa fiu eu pentru ca de-a lungul timpului mi-am creat o doza de personalitate din care a reiesit si acest cevaa€¦. a€  Ceva ce? Daca ar fi sa te descrii acum, esti usor lautar? Cam asa ceva. Primul meu CD se numeste: muzica usoara... lautareasca. Nu e nici muzica usoara, nici lautareasca. E una si alta. Si sigur canta George Nicolescu. Asa scrie pe coperta. (rade) In trei ani, trei lansari a€  Poti fi denumit lautar? Cant lautareste. Deci, da, sunt un pic lautar, de lux, de moda veche. Daca am 35 de ani de cantat...! (rade) a€  Ce canta "usor lautarul de lux" George Nicolescu? "Strada Sperantei", "Lalele" etc. a€  Cand a inceput lautaria? Prin 1985, eram la Horia Moculescu si dintr-o joaca l-am intrebat cum ar suna piesa "Strada Sperantei" cantata altfel. Horia a inregistrat joaca noastra si i-a dus caseta lui Vasile Veselovski. I-a placut atat de mult, incat a ascultat-o vreo trei saptamani, exasperandu-si sotia. a€  Cu cine ai lucrat la inregistrari? Cu trupa Corneliei Catanga, Leul Greu. Am lucrat si cu prietenul meu, Ionel Tudor, care a fost supervizorul acestui disc. El spunea daca este bine sau nu ce faceam impreuna cu baietii! Inregistrarile s-au realizat in studioul lui Andrei Kerestely. a€  De ce au trecut atatia ani pana la primul tau CD? Chiar nu stiu de ce. Stii bancul acela: "eu beneficiar, eu producator, eu muncitor... de ce m-am dat afara?" (rade) a€  Cine te-a pus la papion? Niki Constantinescu este cel care a spus sa am o vestimentatie adecvata, la costum, cu papion. Iar in contractul incheiat cu Dan Popi se prevede ca in trei ani voi avea trei lansari de discuri. a€  V-ati luat definitiv si irevocabil? Da! Mai trebuie sa mai facem inca doi copii... (rade). Eu cred ca as fi in stare sa fac si cinci. Sau poate doi gemeni. Si trei! Desi chiar e nevoie de mult material... Dar se rezolva! a€  George, te vei imbogati cu atatia copii, pardon, CD-uri! (Rade) Una-i gardul, altu-i leopardul! Nu am facut discul numai pentru bani. Sau nu o voi face numai pentru bani. Vreau sa cred ca oamenii care ma apreciaza dau un ban pe mine si cumpara CD-ul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.