Gedeon Richter Farmacia, divizia de retail a companiei Gedeon Richter Targu Mures, cu activitati in industria farmaceutica, va fuziona prin absorbtie cu 35 de farmacii, la care detine peste 90% din actiuni.
Operatiunea este fundamentata in proiectul de fuziune, publicat in Monitorul Oficial, de ratiuni manageriale, optimizarea serviciilor, reducerea costurilor, avand in vedere ca toate firmele apartin aceluiasi grup.
Un alt proiect publicat in Monitorul Oficial in luna iulie anunta fuziunea prin absorbtie a altor 41 de firme din grup cu Gedeon Richter Farmacia.
Producatorul farmaceutic Gedeon Richter Targu Mures este subsidiara grupului farmaceutic ungar Richter Gedeon. Compania a mai anuntat o fuziune in luna mai, in domeniul distributiei. Astfel, activitatea de distributie a Gedeon Richter Romania, care a cumparat anul trecut cinci firme din acest sector, se va reuni sub umbrela Dita Import-Export, numele celui mai mare distribuitor dintre cei achizitionati.
Richter Gedeon si-a inceput activitatea de productie in Romania in 1998, o data cu achizitia fabricii Armedica din Targu-Mures. In septembrie 2003, grupul ungar a fuzionat cu subsidiara sa, formand Gedeon Richter Romania SA.
Grupul ungar a realizat, in primele noua luni ale anului 2007, vanzari de 104,4 milioane de dolari pe piata romaneasca, incluzand rezultatele activitatii de productie si distributie, precum si importurile.