Otelul, CFR Cluj, Rapid, Dinamo si Steaua. Aceasta este ordinea echipelor care si-au batut joc in acest an de coeficientul bun acumulat in ultimele sezoane. Dupa trei sezoane, nu mai avem nici o reprezentanta in primavara europeana. Mai mult, stelis
Otelul, CFR Cluj, Rapid, Dinamo si Steaua. Aceasta este ordinea echipelor care si-au batut joc in acest an de coeficientul bun acumulat in ultimele sezoane. Dupa trei sezoane, nu mai avem nici o reprezentanta in primavara europeana. Mai mult, stelistii n-au mai reusit sa cåstige pe teren propriu, in Liga Campionilor, de 11 ani!

Singura reprezentanta a Romaniei in editia actuala a cupelor europene a continuat seria rezultatelor dezamagitoare din acest sezon. Semiesecul de pe teren propriu in fata Slaviei Praga, o echipa accesibila, a facut ca tara noastra sa nu mai fie reprezentata de nici o formatie in primavara europeana, pentru prima oara in ultimii trei ani. Din sezonul 2004-2005, echipele romanesti au fost o prezenta constanta in fazele superioare ale competitiei. In acea editie, antrenorul Walter Zenga reusea sa califice Steaua in primavara europeana. In „16”-imi, gruparea din Ghencea a trecut de detinatoarea trofeului, Valencia, pentru a fi eliminata apoi de Villarreal. In editia 2005-2006 s-a realizat cea mai buna performanta din 1990 incoace. Steaua si Rapid au ajuns &ici rc;n sferturile de finala ale Cupei UEFA, unde sortii au decis ca ele sa se lupte pentru un loc in semifinale. In cele din urma, Steaua a avut castig de cauza, dar a pierdut in ultimul minut de joc calificarea in finala UEFA in dauna lui Middlesbrough. In sezonul 2006-2007, Romania a trecut de faza grupelor cu doua dintre cele trei echipe angrenate: Steaua si Dinamo. Atat Steaua, cat si Dinamo au fost eliminate insa de Sevilla, respectiv Benfica. Acum, toti vor vedea cupele europene la televizor, incepand chiar din primavara.

Fara victorie pe teren propriu de 11 ani
Dupa ce s-au laudat cu participarea in Liga Campionilor, stelistii au doborat aproape toate recordurile negative din aceasta competitie. Puncte acumulate, goluri marcate, suturi pe poarta, cornere, spectatori, la toate s-au clasat pe ultimele locuri intre cele 32 de competitoare. Mai mult, actuala vicecampioana detine si o alta contraperformanta. Ultima victorie a trupei din Ghencea pe teren propriu in grupele Champions League s-a inregistrat in urma cu 11 ani, mai exact pe 16 noiembrie 1996, la un meci cu Widzew Lodz. De atunci, „ros-albastrii' au inregistrat patru esecuri si trei remize in aceasta competitie. Cel de-al doilea succes in toata istoria Ligii a fost in 1995, 1-0 cu Glasgow Rangers.

Gigi Becali a ratat Europa de doua ori in trei zile


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.