Modul urechist care sta la baza guvernarii Romaniei nu mai reprezinta un secret pentru nimeni. Gafele se tin lant si se intrec in caraghiosenie de la o zi la alta. Conform Mediafax, ultima tampenie a Guvernului Romaniei o constituie carbunele energet
Modul urechist care sta la baza guvernarii Romaniei nu mai reprezinta un secret pentru nimeni. Gafele se tin lant si se intrec in caraghiosenie de la o zi la alta. Conform Mediafax, ultima tampenie a Guvernului Romaniei o constituie carbunele energetic si pacura din rezerva de stat alocate pentru 15 centrale termice din tara, printre care si Uzina Electrica Zalau, desi aceasta functioneaza pe gaz metan si nu a solicitat asemenea combustibil. STUPIZENIE. Directorul SC Uzina Electrica SA Zalau, Viorel Marian, a declarat joi ca, probabil, uzina din municipiul Zalau a fost inclusa "din inertie" de Guvern pe lista beneficiarilor de combustibil din rezerva de stat. "Nu am cerut carbune sau pacura din rezerva de stat. Noi functionam pe gaz metan, nu avem nevoie de astfel de combustil din rezerva de stat. E drept ca in Salaj exista o asemenea rezerva, dar autoritatile centrale trebuie sa o mute de aici. Cred ca uzina din Zalau a fost trecuta in lista celor 15 beneficiare din inertie", a spus Viorel Marian. Potrivit acestuia, in prezent, in Zalau mai sunt racordati la reteaua de energie termica centralizata aproximativ 1.200 de abonati casnici, carora li se adauga scolile si gradinitele din municipiu, iar cel mai important client ramane SC Tenaris-Silcotub SA. Guvernul a decis, in sedinta de miercuri, acordarea de carbune energetic si pacura din rezerva de stat pentru 15 centrale termice din tara (printre care si Uzina Electrica Zalau), cu titlu de imprumut, pana la 31 octombrie 2008. Cele 15 centrale termice sunt in administrarea consiliilor locale si din Zalau, Oradea, Arad, Bacau, Brasov, Timisoara, Govora, Calafat, Iasi, Pitesti, Resita, Prahova, Botosani, Alexandria si Giurgiu. La nivel national, cantitatea de carbune energetic scoasa de la rezerva de stat si acordata cu titlu de imprumut este de 2.037.000,034 tone, pe cand cea de pacura este de 2.08940,391 de tone.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.