Doar trei partide si reprezentantii minoritatilor nationale din Parlament  participa astazi la sesiunea de consultari convocata de presedintele Traian Basescu. PSD, PNL, PC si PRM au decis sa ignore invitatia de la Palatul Cotroceni, insistand
Doar trei partide si reprezentantii minoritatilor nationale din Parlament participa astazi la sesiunea de consultari convocata de presedintele Traian Basescu. PSD, PNL, PC si PRM au decis sa ignore invitatia de la Palatul Cotroceni, insistand in principal pe inutilitatea unor consultari pe marginea votului uninominal. In invitatia adresata partidelor, presedintele afirma ca scopul consultarilor este de a gasi „modalitatea optima de institutionalizare a unui nou mod de scrutin pentru alegerea Parlamentului Romaniei“. In plus, Basescu spune ca vrea sa discute despre incheierea unui Pact pentru Educatie. Partidul Liberal Democrat a fost invitat pentru prima data la consultari de Basescu si a anuntat ca va participa cu o delegatie formata din opt lideri. Alaturi de acestia, vor mai veni la Cotroceni liderii PD, UDMR si ai grupului minoritatilor nationale din Parlament.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.