Reamintim, toate guvernele, indiferent de culoare, au amanat, din motive pur electorale rezolvarea problemei chiriasilor si proprietarilor caselor nationalizate.
"Proiectul de lege va fi reanalizat si imbunatatit, pentru o solutie care sa nu pr
Reamintim, toate guvernele, indiferent de culoare, au amanat, din motive pur electorale rezolvarea problemei chiriasilor si proprietarilor caselor nationalizate.
"Proiectul de lege va fi reanalizat si imbunatatit, pentru o solutie care sa nu prejudicieze proprietarii si sa asigure masuri de protectie a chiriasilor", a aratat purtatorul de cuvant al Executivului. Proiectul de lege pentru modificarea si completarea OU 40/1999 privind protectia chiriasilor prevede in forma actuala ca durata contractelor de inchiriere pentru case nationalizate sa fie prelungita cu pana la trei ani, timp in care autoritatile locale trebuie sa gaseasca spatii de cazare, fara ca termenul sa fie extins si pentru chiriasi care au detinut o locuinta, dar au vandut-o. Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely, a anuntat, in urma cu aproximativ o luna, ca va propune Guvernului prelungirea, pe o perioada de trei ani, a contractelor de inchiriere semnate de persoanele care trebuie evacuate din casele nationalizate, timp in care primariile sa identifice spatii de cazare. Daca aceasta initiativa va fi aprobata ar fi pentru a patra oara cand contractele de inchiriere sunt prelungite in detrimentul intereselor proprietarilor. Astfel, in Legea 112 din 1995 este un capitol special pentru protectia chiriasilor prin care se prevede ca se prelungesc de drept contractele de inchiriere pe o perioada de 5 ani; urmeaza OU 40/1999 care prevede prelungirea contractelor pe o perioada de trei ani, iar prin Legea 241 din 2001 contractele de inchiriere se mai prelungesc cu inca 5 ani. Potrivit autoritatilor locale, la nivel national, exista 13.000 familii care locuiesc cu chirie in case nationalizate. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.