Castigatorul functiei de sef al Parchetului Capitalei, Sterian Guli, a fost ridicat de DNA, fiind banuit ca a promovat dand mita.  

Incredibil, dar s-a intamplat ieri ca proaspatul castigator al sefiei Parchetului Capitalei, Ste
Castigatorul functiei de sef al Parchetului Capitalei, Sterian Guli, a fost ridicat de DNA, fiind banuit ca a promovat dand mita.  

Incredibil, dar s-a intamplat ieri ca proaspatul castigator al sefiei Parchetului Capitalei, Sterian Guli, sa fie saltat de procurorii anticoruptie. Cel care a acumulat cel mai mare punctaj la concursul pentru ocuparea postului de sef, Sterian Guli, este suspectat ca a promovat concursul dand mita.

El a fost ridicat ieri cu citatie de invinuit, potrivit unor surse judiciare, fiind acuzat alaturi de alti doi concurenti pentru functiile de conducere de la parchete, ca a oferit spaga pentru a obtine subiectele de examen inainte de sustinerea concursului. Cei trei ar fi beneficiat de complicitatea unor membri ai Comisiei de examinare, dar si din partea unor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), sustin sursele citate. Concursul nu a fost inca validat. Directorul INM, Mihai Salagean, ne-a declarat ca a colaborat cu DNA si a spus ca va solicita CSM sa analizeze acuzatiile de fraudare a examenului.

Nu este prima data cand numele lui Guli apare in scandaluri de coruptie. Anul trecut Jurnalul National relata ca o persoana care dorea sa contracteze un imprumut de la banca la care lucra sotia lui Guli l-ar fi finantat pe procuror pentru a obtine banii.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.