"Este o senzatie pe care o au nu numai romanii care muncesc in strainatate, ci si cei care au ramas in tara", a spus Basescu. Aflat la Madrid, el a "multumit lui Dumnezeu" ca Spania "nu a devenit ca Italia", fapt ce a iritat presa italiana, care a pr
"Este o senzatie pe care o au nu numai romanii care muncesc in strainatate, ci si cei care au ramas in tara", a spus Basescu. Aflat la Madrid, el a "multumit lui Dumnezeu" ca Spania "nu a devenit ca Italia", fapt ce a iritat presa italiana, care a preluat ieri declaratiile sefului statului roman.
"Cred ca moratoriul (impus romanilor pe piata spaniola a muncii - n.r.) este o greseala deoarece alimenteaza munca la negru si provoaca o situatie in care mare parte dintre romani nu isi pot gasi un loc de munca legal. Cel mai grav este ca cetatenii romani nu se simt tratati ca cetateni europeni", a spus Basescu, citat de Mediafax. "In absenta moratoriului, Guvernele roman si spaniol ar putea sti cu exactitate care este numarul romanilor (din Spania) si ar putea elabora politici comune pentru a evita aparitia unor probleme", a aratat presedintele, adaugand ca "forta de munca romaneasca neinregistrata risca sa se transforme intr-o bomba cu ceas". "Poporul roman este modest, muncitor si cinstit. Puteti intreba orice om de afaceri spaniol. Nimeni nu are dreptul, indiferent ca este vorba despre ziaristi sau autoritati, sa judece poporul roman pe baza delincventilor. In toate tarile exista infractori", a spus Basescu.
"Multumesc lui Dumnezeu ca nu ati devenit ca Italia"
Presa italiana a prezentat ieri declaratiile facute la Madrid de presedintele Traian Basescu, care a laudat autoritatile spaniole pentru ca nu au introdus masuri restrictive impotriva imigrantilor romani, asa cum a procedat Italia. "La 20 de zile dupa moartea Giovannei Reggiani, dupa reactia publica a primarului Walter Veltroni si dupa adoptarea decretului privind siguranta publica, Basescu redeschide polemica. Intr-o interventie la Foro Nuova Economia, Basescu a laudat politicile adoptate de Spania. "Multumesc lui Dumnezeu ca nu ati devenit ca Italia'", comenteaza cotidianul La Stampa, preluat de Mediafax. "Presedintele Romaniei ataca Italia", titreaza site-ul TGcom, prezentand aceeasi declaratie facuta de Basescu la Madrid. "Multumesc lui Dumnezeu ca nu ati devenit ca Italia", a declarat presedintele Traian Basescu la Madrid, inaintea intalnirii cu Jose Luis Zapatero. Dupa aceea, seful statului roman a adaugat ca masurile de siguranta publica adoptate de Roma nu pot <<gasi rezonanta>> la Bucuresti", comenteaza site-ul trustului Mediaset. Declaratiile presedintelui roman au fost preluate si de agentia ANSA, precum si de alte publicatii de la Roma. Si agentia AGI noteaza ca "Traian Basescu a criticat Guvernul italian pentru decretul care permite expulzarea" imigrantilor. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.