Guvernatorul BNR, Mugur Isa­rescu, a declarat ca a devenit o practica achizitia la sfarsitul anului de bu­nuri de catre institutiile publice, pentru a creste deficitul bugetar. In ultima luna a anului, banii care nu au putut fi
Guvernatorul BNR, Mugur Isa­rescu, a declarat ca a devenit o practica achizitia la sfarsitul anului de bu­nuri de catre institutiile publice, pentru a creste deficitul bugetar. In ultima luna a anului, banii care nu au putut fi investiti sunt trimisi in consum, ge­nerand inflatie si ineficienta econo­mica. S-au "distrus" structurile in­vestitionale, iar in timp s-a dezvol­tat o serie de "structuri lubrifiate, chiar unsuroase", bazate pe consum, care functioneaza "perfect din pri­viri", a precizat guvernatorul. "Sunt structuri care s-au creat lubrifiate, chiar unsuroase, care functioneaza perfect din priviri", a spus Isarescu, dupa ce s-a referit la cheltuielile bu­ge­tare de la sfarsit de an pentru achi­zitia de computere, echipament de birotica sau autoturisme. Dupa zece luni, bugetul general consolidat inregistra un excedent reprezentand 0,12% din PIB, insa ministrul Finantelor a declarat inainte de rectificarea bugetului ca anul se va incheia cu un de­fi­cit in jur de 1%-1,5% din PIB.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.