"Cel mai eficace medicament care a fost si ramane in psihiatrie este cuvantul. Un psihiatru care-si pierde arta comunicarii si simtul umorului inseamna ca in mod categoric trebuie sa treaca in rezerva", spunea prof. univ. dr Mihai Gheorghe. Maine isi

"Cel mai eficace medicament care a fost si ramane in psihiatrie este cuvantul. Un psihiatru care-si pierde arta comunicarii si simtul umorului inseamna ca in mod categoric trebuie sa treaca in rezerva", spunea prof. univ. dr Mihai Gheorghe. Maine isi sarbatoreste ziua de nastere. La multi ani!

"Si medicul psihiatru este om..." "Cea mai buna performanta a mea este faptul ca sunt psihiatru, pentru ca psihiatria este o specialitate care iti permite sa navighezi pe banchize ale gandirii umane nebanuite. Este un domeniu care implica cunostinte fundamentale complexe. Pentru mine, in momentul de fata, performanta inseamna recunoastere si acreditare la nivelul unor foruri internationale. Este un vis la care se aliniaza fiecare medic. Din aceasta perspectiva, marturisesc ca ma simt relaxat si am convingerea ca, atat cat am putut sa fac, am facut in asa fel incat sa fiu multumit. Intrarea mea in psihiatrie sper ca a fost un accident reusit. Am debutat in medicina, in cardiologie. Dupa ce am renuntat la cardiologie am intrat in psihiatrie si am abordat si a doua specialitate, neurologia. Apoi am facut un stagiu de pregatire in psihofarmacologie clinica.

Cea mai mare satisfactie a mea este ca foarte putini pacienti de-ai mei m-au parasit si ca, dintre miile de pacienti care au facut apel la mine, foarte multi imi sunt prieteni. Ce satisfactie poate fi mai mare decat asta?

Daca ma uit in spatele meu, nu am regrete. Probabil ca, daca as lua-o de la inceput, as proceda la fel. Practic am obtinut tot ce se putea obtine in specialitatea mea. Sa nu uitam ca sunt psihiatru in Romania, traiesc in Romania si m-am confruntat cu problemele medicilor din Romania. Daca regret ceva este ca pana in acest moment nu am reusit sa fac mai mult, nu am reusit sa-mi conving si alti confrati sa se alieze la principiile actuale ale performantei medicale la nivel national si international. Regret faptul ca in toti acesti ani nu am avut timpul material necesar pe care sa mi-l acord mie personal. Viata nu inseamna numai profesie, nu trebuie sa ne confundam in totalitate cu profesia. Profesiei trebuie sa-i ramanem fideli, dar sa nu uitam ca si medicul psihiatru este om...

Ziua de nastere o voi petrece in familie, ca in fiecare an, acolo unde eu ma simt cel mai in siguranta, cel mai confortabil. Familia este unul dintre factorii esentiali care m-au ajutat sa obtin performante.

Doresc tuturor psihiatrilor din Romania sa obtina numai succese si sa fie sanatosi. Pentru anul care urmeaza am proiecte foarte mari. Proiectele mele sunt orientate pe domeniul cercetarii. Sansa si Dumnezeu m-au ajutat sa colaborez cu oamenii deosebiti, remarcabili si as putea sa ma gandesc cu o oarecare ingrijorare ca nici acum nu o sa am suficient timp..."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.