Studentii au reusit, påna la urma, sa impiedice aplicarea „rectoratului pe viata“. Mai mult, ministrul educatiei a interzis candidatura la functii de conducere in universitati a persoanelor care implinesc varsta de pensionare pe ti
Studentii au reusit, påna la urma, sa impiedice aplicarea „rectoratului pe viata“. Mai mult, ministrul educatiei a interzis candidatura la functii de conducere in universitati a persoanelor care implinesc varsta de pensionare pe timpul mandatului.

Deja din aceasta luna a inceput perioada de desfasurare a alegerilor din universitati si de validare interna a structurilor si functiilor de conducere. Intreaga campanie se va incheia pe 15 martie 2008. Dupa cum se stie, pana nu demult, cele mai puternice organizatii studentesti au protestat impotriva initiativei legislative a Parlamentului de a stipula definitiv eliminarea alegerilor universitare si numirea pe viata a rectorilor, prorectorilor, decanilor si a secretarilor stiintifici. Drept urmare, ministrul educatiei, Cristian Adomnitei, a semnat un ordin in aceasta privinta, prin care stipuleaza, printre altele, in premiera, interzicerea la candidatura a persoanelor care implinesc varsta de pensionare pe timpul mandatului: „Se recomanda ca persoanele alese pentru structurile si functiile de conducere sa nu depaseasc a varsta legala de pensionare, pe parcursul exercitarii mandatului“, articolul 3, alin. 5 din Ordinul de ministru cu privire la organizarea si desfasurarea alegerilor conducerilor academice din invatamantul superior acreditat, recent semnat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.