"Am fost si eu acolo", asa iti spune orice roman cand vine vorba despre Vatra Dornei. Statiunea suceveana este situata la granita dintre Moldova si Ardeal, in depresiunea Dornelor, fiind parte din Bucovina. Nimeni nu stie daca localnicii sunt moldoveni sau ardeleni. Ei isi spun bucovineni.


ALB. Temperaturile pe timp de iarna sunt foarte scazute, acum doi ani inregistrandu-se chiar si - 30° Celsius. Din pacate, nu exista nici o instalatie care sa produca zapada artificiala. Cele mai cautate piste, Parc 1 si Parc 2, sunt chiar in centrul orasului, in apropiere de Hotel Bradul. Anul viitor va fi amenajata o noua pista, Veverita, in stanga celor existente deja. Principala forma de turism din zona este agroturismul, fiind una dintre putinele statiuni din tara cu sezon permanent. Iarna schiorii fac legea, in vreme ce in restul anului sunt la mare cautare tratamentele balneoclimaterice si zborurile cu parapanta de pe Muntele Ousorul.


NEGRU. Din pacate, ca peste tot in Romania, Vatra Dornei nu foloseste la potential maxim imprejurimile de care beneficiaza. Partia Dealul Negru are o lungime considerabila, dar zapada nu este niciodata batuta cu ratracul. Asta nu trebuie sa reprezinte niciodata o problema. La fel cum nici telescaunul vechi de aproape 30 de ani nu trebuie sa va sperie. Pentru schi sau snowboard merita orice sacrificiu. Iar la Vatra Dornei niciodata nu pierzi timpul. çn apropierea orasului se ridica zidul vulcanic al Muntilor Calimani, muntii cristalini ai Bistritei, Masivele Giumalau-Rarau si culmile Suhardului.