Universitatea din Evry a fost scoasa la vanzare incepand de luni pe site-ul de licitatii eBay.fr, de studenti din comitetul de mobilizare al acestei universitati, care inteleg prin aceasta farsa sa denunte legea Pécresse si "dezinter

Universitatea din Evry a fost scoasa la vanzare incepand de luni pe site-ul de licitatii eBay.fr, de studenti din comitetul de mobilizare al acestei universitati, care inteleg prin aceasta farsa sa denunte legea Pécresse si "dezinteresul statului". "Pentru ca nu exista bani pentru facultate, iar statul nu este interesat, solutia este sa o vindem. Vom face cursurile in  aer liber, nu este prea grav", a explicat un membru al comitetului de mobilizare, la originea acestui anunt.
Sumele licitate au crescut foarte mult incepand de marti dimineata, ajungand de la 37 de euro la 10 milioane de euro, dupa ce site-ul pcinpact.com a difuzat informatia.  Legea Pécresse a fost adoptata in luna august a anului curent si promoveaza autonomia universitara. Ea prevede privatizarea institutiilor superioare de invatamant si marirea taxei de inscriere la studii, precum si un criteriu mai riguros de selectie la admitere.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.