Principele Radu de Hohenzollern-Veringen a anuntat ca, impreuna cu Principesa Margareta, va lansa un album bilingv dedicat reginei Elena, la editura RAO. "Astazi se implinesc douazeci si cinci de ani de cand a inchis ochii, in apartamentul ei de la L
Principele Radu de Hohenzollern-Veringen a anuntat ca, impreuna cu Principesa Margareta, va lansa un album bilingv dedicat reginei Elena, la editura RAO. "Astazi se implinesc douazeci si cinci de ani de cand a inchis ochii, in apartamentul ei de la Lausanne, regina-mama Elena a Romaniei. In ziua de 28 noiembrie 1982, Regele Mihai si ceilalti din familie au putut vedea cu ochii lor cum, in momentul in care regina a ridicat bratele spre fereastra si si-a dat sufletul, geamurile s-au deschis singure, iar aerul rece care a intrat brusc in camera a miscat cu putere perdeaua. A fost ca si cum fratii reginei Elena ar fi venit sa o ia din lumea aceasta", a amintit Principele Radu. Alteta Sa a rememorat una dintre cele mai mari satisfactii traite de Majestatea Sa Regele Mihai: momentul in care regina Elena a primit de la Yad Vashem titlul de Drept intre Popoare, pentru actele ei de curaj din cel de-al doilea razboi mondial. "Regina-mama Elena ramane un simbol pentru familia noastra si un exemplu european, nu doar prin legaturile regale de sange, ci si prin valorile si principiile pentru care a suferit si s-a bucurat intreaga viata. Aceasta regina ramane unica in istoria Europei, fiind nepoata a doi regi, fiica de rege, sora a trei regi, sotie de rege si mama de rege. Intreaga Europa, unita si libera, ar trebui sa se plece, respectuoasa, in fata unei astfel de femei. Dar nu numai Europa nu isi aminteste de regina-mama Elena. Nici Romania nu o face", a afirmat Alteta Sa. (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.