Primele doua editii ale categoriei "Politicieni" au avut acelasi cistigator. Duminica, pentru al treilea an consecutiv, liga intii politicienilor va fi pusa in dezbatere publica la Realitatea TV.

Traian Basescu a fost desemnat cel mai bun politician la ambele editii finalizate ale proiectului „Zece pentru Romania". In 2005, presedintele Romaniei a acceptat distinctia care i-a fost oferita. Seful statului nu a repetat gestul la editia urmatoare, refuzul sau de a onora invitatia la Gala de la Ateneul Roman si de a primi marele premiu fiind mult discutat la acel moment. „Nu stiu cine este cistigatorul, dar, daca prin absurd cel desemnat as fi eu, va rog sa transmiteti premiul celui de-al doilea clasat sau celui de-al treilea sau celui de-al patrulea", a precizat, la acea vreme, intr-un fax, Traian Basescu.

La editia 2006, nerabdator sa fie incoronat drept politicianul numarul unu al Romaniei, Gigi Becali (al doilea in ierarhia politicienilor din acel an) a avut citeva secunde de glorie, cind realizatorul Mihai Tatulici a citit rar mesajul lui Traian Basescu. Patronul echipei de fotbal Steaua s-a inmuiat imediat ce a aflat continutul integral al acestui mesaj.

In acelasi an, 2006, pe pozitia a treia a clasamentului s-a situat Corneliu Vadim Tudor. Ierarhia a fost completata, in ordine descrescatoare, de Ion Iliescu, Theodor Stolojan, Mona Musca, Mircea Geoana, Emil Boc, Calin Popescu Tariceanu, Adrian Nastase.La editia precedenta, ascensiunea lui Becali a fost fulgeratoare. In 2005, numele sau nu figura printre cei zece finalisti. „Argintul" la editia inaugurala a fost adjudecat de Mona Musca, iar „bronzul", de Corneliu Vadim Tudor. Pina la pozitia a zecea, in ordine descrescatoare, au mai fost Mircea Geoana, Ion Iliescu, Theodor Stolojan, Adrian Nastase, Gheorghe Funar, Emil Boc si Calin Popescu Tariceanu.

La a treia editie a competitiei pentru cel mai bun politician al anului, cea curenta, singura surpriza este nominalizarea, printre primii zece, a lui Cozmin Gusa. Pentru pozitia de numarul unu vor mai concura: Traian Basescu, George Becali, Emil Boc, Corneliu Vadim Tudor, Mircea Geoana, Ion Iliescu, Adrian Nastase, Theodor Stolojan si Calin Popescu Tariceanu.

Detalii despre infringerea lui Gigi Becali la europarlamentare, pe www.cotidianul.ro/select