Exista doua tipuri de snowboarderi. Cei mai multi sunt tineri atrasi de sporturile de iarna, fermecati de adrenalina, care prefera sa se dea cu "placa" pentru a iesi din tipare. Cealalta parte, mai mica, este reprezentata de persoanele care au schiat
Exista doua tipuri de snowboarderi. Cei mai multi sunt tineri atrasi de sporturile de iarna, fermecati de adrenalina, care prefera sa se dea cu "placa" pentru a iesi din tipare. Cealalta parte, mai mica, este reprezentata de persoanele care au schiat ani buni, iar acum cauta distractia pe snowboard.


PLACA. Echipamentul difera foarte mult de cel al schiorilor. Placa trebuie sa ti-o alegi in functie de locul in care te dai. Dar intotdeauna trebuie sa tii cont de lungimea ei si de cat de bune sunt canturile. Daca la schi li se spune clapari, ghetele de snowboard se numesc boots si joaca un rol foarte important pentru ca trebuie sa fie compatibile cu placa.


TOALE. La snowboard nu poti sa te imbraci cu orice, deoarece se pot produce accidente cu urmari foarte grave. Cel mai bine este sa purtati o casca. Asta chiar daca da mai bine sa va afisati cu sapca cu cosoroc. Ochelarii au mare trecere printre boarderi, care fac un titlu de glorie din urma nebronzata de la finalul sezonului. Este un trademark. Cel mai bine este sa investiti in gecile special create pentru snowboard. Acestea au accesoriile necesare unui raid reusit. Buzunar special pentru ochelari, prinderi pentru manusi, "fustita" care se prinde de pantalon si impiedica zapada sa va intre pe dedesubt etc. Hainele de snowboard sunt ceva mai largi decat cele de schi, deoarece amplitudinea miscailor este mult mai mare. Gecile perfecte inglobeaza protectiile pentru coate, umeri si spate, ele fiind deja cusute la interior. La prima vedere, pantalonii de snowboard sunt mai largi. Par ca niste pantaloni de rapper, dar largimea lor permite miscarea rider-ului in voie. Aplecarile, sariturile, grab-urile sau chiar virajele dintr-un downhill nu sunt posibile cu pantaloni stramti. Manusile trebuie sa aiba degete! Se poarta si cele cu un singur deget, dar sunt de fite, pentru boarderii de pe Magheru.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.