Cea mai cunoscuta statiune de schi de pe Valea Prahovei incearca sa faca pasii spre dezvoltare in acelasi ritm cu Predeal, Azuga si Busteni.


NOU. Daca acum doua sezoane a fost montat un telescaun modern, care sa faca legatura intre
Cea mai cunoscuta statiune de schi de pe Valea Prahovei incearca sa faca pasii spre dezvoltare in acelasi ritm cu Predeal, Azuga si Busteni.


NOU. Daca acum doua sezoane a fost montat un telescaun modern, care sa faca legatura intre Cota 1.400 si Valea Dorului, iarna aceasta va fi marcata prin aparitia unei telegondole. Noua instalatie nu va spori accesul catre Cota 2.000, ci va avea traseul intre marginea orasului si Cota 1.400, urmand sa deserveasca o pista ce a fost amenajata in vara acestui an. O zi de schi la Sinaia inseamna si loterie. Se intampla destul de des ca vantul sa sufle cu putere, astfel ca instalatiile de transport pe cablu nu functioneaza. Nu avem noi munti la fel de frumosi ca Alpii, dar sunt si in Romania locuri care parca au fost create numai pentru sporturile de iarna. Ce avantaje prezinta Sinaia? Distanta pana la Bucuresti (120 km) se face in numai doua ore. Suprafata schiabila nu este una impresionanta, dar are avantajul ca se afla la o altitudine mare (2.000 m) pentru tara noastra. Practic, domeniul schiabil se imparte in doua. Cel de pe versantul estic al Muntelui Furnica este reprezentat de Carp, cea mai grea partie din tara, Drumul de Vara si, din iarna asta, Partia Noua, care coboara pana in oras. Dincolo, in Valea Dorului, sunt trei piste, dar golul alpin permite coborari pe oriunde te tin picioarele, inclusiv pe Scandurari. 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.