Actorul american Robert De Niro vrea sa recupereze tablourile tatalui sau, pictorul Robert de Niro Sr., scoase la vanzare la galeria unui anticar din Roma, Ida Benucci. Tablourile lui Robert de Niro tatal (1922 - 1993) au fost aduse la Roma in 2005,
Actorul american Robert De Niro vrea sa recupereze tablourile tatalui sau, pictorul Robert de Niro Sr., scoase la vanzare la galeria unui anticar din Roma, Ida Benucci. Tablourile lui Robert de Niro tatal (1922 - 1993) au fost aduse la Roma in 2005, de la galeria Salander din New York, care intre timp a dat faliment si care a cedat operele de arta lui Benucci, in contul unei datorii catre galeria acesteia. "Robert de Niro a cerut sa cumpere tablourile tatalui sau pentru o suma simbolica", a declarat Benucci, fara a preciza suma. Potrivit publicatiei Corriere della Sera, tablourile lui Robert de Niro Sr. valoreaza intre 25.000 si 150.000 de dolari bucata. "Nu inteleg de ce mi s-a adresat mie si mi-am convocat avocatii. Nu vreau sa intru in conflict cu Robert de Niro dar, daca exista o problema, aceasta este legata de galeria Salander", a declarat Benucci, a carei galerie este situata pe celebra Via Babuino, una dintre cele mai elegante strazi din centrul Romei. "Galeria Salander imi datora sume mari de bani si, pentru a rambursa o parte din datorie, aceasta mi-a cedat tablourile lui Robert de Niro dar si lucrari ale sculptorului Dan Gummer, sotul lui Meryl Streep. Actele au fost redactate in fata unui notar american si stampilate la Trezoreria Statelor Unite", a declarat proprietara galeriei italiene. In mai 2005, Robert de Niro si Meryl Streep au fost, de altfel, prezenti la inaugurarea expozitiei de la Roma in care au fost prezentate respectivele opere de arta. "Dupa aceasta prima cerere din partea lui Robert de Niro, situatia nu a evoluat. L-am informat ca sunt dispusa sa-i vand tablourile, in timp ce el a declarat ca este dispus sa-mi ofere exclusivitate pentru organizarea expozitiilor cu opere ale tatalui sau", a declarat Benucci. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.