Este unul dintre cele mai aglomerate locuri din tara pe timp de iarna. Este imposibil sa gasesti un loc de parcare in apropierea instalatiilor de transport pe cablu. Imbulzeala continua si pe partie, unde in zona inferioara e plin de paltonari care i
Este unul dintre cele mai aglomerate locuri din tara pe timp de iarna. Este imposibil sa gasesti un loc de parcare in apropierea instalatiilor de transport pe cablu. Imbulzeala continua si pe partie, unde in zona inferioara e plin de paltonari care incearca senzatii tari cu punga!


OFERTA. Astea-s punctele negre. Predeal are destule atuuri care fac din statiunea brasoveana un loc foarte atractiv. Toate partiile sunt dotate cu instalatii de zapada artificiala, lucru unicat pentru tara noastra. Din pacate, zonele de free-ride nu exista. In schimb, puteti pleca cu schiurile de tura spre Azuga, trecand prin Vf. Clabucetul Azugii (1.586 m). Pistele de schi sunt ferite de vant, astfel ca se intampla foarte rar ca instalatiile de transport pe cablu sa nu functioneze. Daca va deranjeaza totusi aglomeratia din week-end, puteti merge la Predeal in zilele lucratoare deoarece teleschiurile si telescaunul functioneaza si in cursul saptamanii. In plus, nocturna se stinge abia dupa ora 22:00. Anul acesta a fost inaugurat un aparat de informare turistica de unde se pot afla locurile de cazare din pensiuni sau hoteluri, care este starea partiilor si a vremii. Din acelasi loc se pot trimite e-mail-uri si poze prin internet. Aparatul functioneaza nonstop, iar accesarea informatiilor este gratuita. Investitia pentru inaugurarea "turist informator-ului" s-a ridicat la aproximativ 10.000 euro, fiind cel de-al treilea din tara, dupa cele din Brasov si Miercurea-Ciuc. Aparatul se afla langa punctul de informare turistica din Gara Predeal. Astfel de aparate exista in marile orase din Europa.


EXTINDERE. Domeniul schiabil de la Predeal urmeaza sa se extinda in urmatorii ani gratie programului Schi in Romania. Vor aparea partii si instalatii de transport pe cablu noi, astfel ca se va putea schia de la Clabucet pana la Cioplea. Dupa realizarea acestui proiect se intentioneaza extinderea si catre Azuga, prin Pasul Schiorilor. 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.