Milan, Porto si Chelsea sint in pozitia de a obtine calificarea in optimile Champions League.

Nimeni nu este sigur de calificare sau nu este definitiv eliminat inaintea meciurilor programate azi in grupele Champions League, marile surprize stind alaturi de spectaculoase rasturnari de situatie. Potentialul majoritatii combatantelor pare a fi aproape de maxim, doar Valencia impleticindu-si inca pasii, chiar si dupa sosirea antrenorului Ronald Koeman. De altfel, aceasta este singura echipa care a pierdut in ultima etapa de campionat, dintre cele 16 care joaca astazi in C1, fiind invinsa cu 1-0 la Santander. Pe de alta parte, Rosenborg, rivala ibericilor si a nemtilor de la Schalke la calificarea in optimile Ligii Campionilor, este scapata de grijile ligii interne, campionatul norvegian incheindu-se deja.

In grupa D, de meciul Celtic Glasgow - Sahtior depinde in mare masura clasarea ucrainenilor pe pozitia a doua. O victorie l-ar scuti pe Mircea Lucescu de emotiile ultimei etape, insa ea va fi foarte greu de obtinut, atit timp cit meciul se va juca pe Hampden Park. In tur, Sahtior a cistigat cu 2-0, astfel ca principala misiune in Insula ar fi aceea de a fi in avantaj in confruntarile directe.

De la Celtic va lipsi portarul titular Arthur Boruc (va fi inlocuit cu Mark Brown), dar Il Luce are si el probleme cu jucatorii, anuntind deja ca nu mai are nevoie de serviciile mexicanului Nery Castillo, dupa ce acesta l-a sfidat in campionat si n-a vrut sa-l lase pe Lucarelli sa execute un penalty in ultima etapa de campionat. „Nu vrea sa joace aici, nimic nu-l intereseaza, iar acest gest de atitudine depaseste limita de toleranta", a spus Il Luce.

In aceeasi grupa, Milan obtine deja calificarea daca bate la Benfica.