Esti amator de adrenalina? Foarte bine. Coboara pe vaile abrupte si inguste! Sari peste stancile care te privesc cu dusmanie! E si un concurs la care tocmai asta se cere. Ecoul Malinului! Sariturile sunt foarte bine notate de arbitri.


DECOLARE. Ca sa va iasa foarte bine o astfel de manevra trebuie sa fiti cat se poate de atent la desprindere. Faceti o mare greseala daca va ganditi la aterizare inainte de saritura. Toate la timpul lor. Daca aveti un stil mai fluid de coborare, trebuie sa folositi desprinderile alunecate. Mare atentie la pozitia corpului in aer! Nu trebuie sa ramaneti cu greutatea pe spate, pentru a nu avea parte de o aterizare in fund. çncercati sa trageti genunchii la piept, iar in momentul aterizarii sa aveti schiurile paralele cu panta. Pentru cei care cauta siguranta sau care se tem de coborarile nebune, sariturile statice reprezinta o solutie. Asta pentru ca timpul de pregatire este mai mare.


ATERIZARE. De zburat ai zburat, adica ai sarit, dar ce faci la aterizare? Trebuie sa stii cum sa te misti in momentul in care ajungi jos. Musculatura trebuia sa preia din socul aterizarii pentru a nu avea dureri in articulatii. çn momentul "sosirii", in cazul in care zapada este moale, e bine ca primul contact sa fie luat cu partea din spate a schiului, coada. çn cazul in care locul e tare, aterizarea se va face pe zona centrala, acolo unde se afla legatura claparului. Daca ati cazut pe varfuri, nu aveti nici o sansa! Cazatura este
garantata.


SCHIMBARE. Cele mai tari experiente pe munte le traiesti totusi atunci cand schiezi prin zapada foarte mare, afanata. Ai senzatia ca zbori, ca totul se petrece cu usurinta... Este diferit de ceea ce se intampla pe partie. Schiorul nu trebuie sa se lase foarte mult cu corpul in fata. Este bine ca varful sa fie intotdeauna deasupra, altfel totul se va transforma intr-o partida de inot prin zapada. çn mod obligatoriu, cristianele sunt mai multe. Lucru care face ca drumul pana la baza versantului sa fie mai lung si mai dulce.