Doi martori care se aflau in vizita la vecinii politistuliui Cristian Cioaca in noaptea disparitiei sotiei acestuia, avocata Elodia Ghinescu, au fost audiati, marti seara, la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov, ei marturisind ca atunci au auzit
Doi martori care se aflau in vizita la vecinii politistuliui Cristian Cioaca in noaptea disparitiei sotiei acestuia, avocata Elodia Ghinescu, au fost audiati, marti seara, la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov, ei marturisind ca atunci au auzit o bubuitura, "ca si cum ar fi cazut un corp dur".

Tot marti, a fost audiata si bona copilului sotilor Elodia Ghinescu si Crisian Cioaca, acesteia prezentandu-i-se un cutit si un prosop gasite intr-o rapa din judetul Brasov. Desi imediat dupa ce obiectele descoperite i-au fost prezentate in fotografii bonei si aceasta a sustinut ca apartin familiei Cioaca-Ghinescu, marti seara, femeia, vazand obiectele pe masa anchetatorilor nu si-a mai sustinut afirmatiile, respingand ferm ideea ca ele ar apartine celor doi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La audieri au participat procurorul Marius Iacob, seful Serviciului Omoruri din IGPR, Vasile Viorel, avocatul lui Cioaca, Florentin Sorescu si avocatul parintilor Elodiei Ghinescu, Marilena Radu.

In noaptea de 29 spre 30 august, cand se presupune ca avocata Ghinescu ar fi fost omorata, in apartamentul de sub locuinta lui Cioaca, se aflau doi prieteni ai sotilor Chetea care urmau sa plece a doua zi in Spania. Ei le-au spus, marti seara, anchetatorilor, ca in noaptea respectiva, din apartamentul lui Cioaca s-ar f auzit o bufnitura.

"Intr-adevar atunci, adica in noaptea de 29 spre 30, ma aflam impreuna cu prietenul meu si cu prietenii nostri care plecau iar in Spania, in bucatarie, si la un moment dat am auzit o bubuitura. Ca si cum ar fi cazut un corp dur. Nimic mai mult. Nu pot spune exact de unde s-a auzit aceasta bubuitura. Atat pe domnul Cioaca, cat si pe sotia acestuia ii cunosc din vedere. Nu am auzit niciodata scandaluri, din cand in cand se mai auzea baietelul alergand prin casa", a spus Eli Eross, prietena cu vecinii lui Cioaca. Ea a precizat ca nu poate spune cu certitudine daca acel zgomot a venit din apartamentul lui Cioaca.

Sotii Chetea se vor intoarce din Spania in cursul lunii decembrie si urmeaza a fi audiati.

Acestia declarasera, neoficial, ca pe langa o bufnitura puternica, ar fi auzit si un tipat de femeie, in acea noapte.


Tot marti seara, pana in jurul orei 23.00, a fost reaudiata si bona lui Patrik, copilul cuplului Cioaca - Ghinescu, la cererea expresa a avocatului lui Cioaca. Acesteia i s-au aratat un cutit si un prosop gasite intr-o rapa de detectivul particular angajat de parintii Elodiei. Femeia nu a recunoscut aceste obiecte ca apartinand sotilor Cioaca-Ghinescu.

"Dupa ce a examinat cutitul, femeia a spus ca este diferit de cel care lipseste din casa sotilor Cioaca-Ghinescu din punct de vedere al marimii si al duritatii. Nici prosopul nu a fost recunoscut ca fiind din locuinta celor doi soti", a declarat Vasile Viorel, seful Serviciului Omoruri din IGPR.

Avocata Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) a disparut de acasa in data de 30 august. Sotul acesteia, politistul Cristian Cioaca, a anuntat politia despre disparitia femeii in data de 5 septembrie. Anchetatorii brasoveni au luat in calcul varianta crimei in cazul avocatei, principalul suspect fiind sotul femeii, deoarece s-au gasit urme de sange in apartamentul celor doi soti si in autoturismul barbatului. Procurorul Marius Iacob, care coordoneaza ancheta, a precizat ca are destule elemente sa creada ca in noaptea disparitiei Elodiei Ghinescu, 29 spre 30 august, a existat un conflict intre cei doi soti, iar el ar fi lovit-o. "Dupa ce el s-a intors din Pitesti, in urma acelui conflict si-a lovit sotia, aceasta a decedat si el aruncat apoi cadavrul intr-un loc pe care, din pacate, inca nu l-am identificat", a adaugat Iacob.Mediafax 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.