Pietrele sunt periculoase! Daca dai cu schiurile sau cu placa de ele o sa ti le zgarii de-ti vine sa plangi. Numai sunetul care iese parca te chinuie. O singura piatra nu e "certata" cu sporturile de iarna, Piatra-Neamt, oras care incearca sa redevin
Pietrele sunt periculoase! Daca dai cu schiurile sau cu placa de ele o sa ti le zgarii de-ti vine sa plangi. Numai sunetul care iese parca te chinuie. O singura piatra nu e "certata" cu sporturile de iarna, Piatra-Neamt, oras care incearca sa redevina o destinatie pentru schi si snowboard.


GATA. Anul acesta a fost montat un telescaun modern, care va deservi partia amenajata pe Muntele Cozla. Pista de schi va avea zapada artificiala si instalatie de nocturna. Practic, nemtenii asteapta doar ca temperaturile sa scada sub valoarea de zero grade Celsius pentru a putea schia la marginea cartierului Darmanesti.


PLANURI MARI. Proiectul de transformare a municipiului intr-un centru turistic, care sa rivalizeze cu Brasovul, este unul mult mai amplu. çn aceasta perioada sunt in curs de finalizare lucrarile de montare a telegondolei care va face legatura dintre gara si Poiana Trei Coline, de pe Muntele Cozla, si va trece prin centrul istoric. Aceasta instalatie de transport va fi folosita si de cei ce iubesc patinajul. çn varful muntelui va fi amenajat un patinoar in aer liber. Localnicii spera ca totul sa fie gata pana la Sarbatorile de Iarna. Domeniul schiabil, care va fi parte a unui centru turistic de iarna, nu se va rezuma doar la acest masiv. Pentru anul viitor, autoritatile locale au in plan constructia unei telecabine, cu podea transparenta, care sa faca legatura cu Muntele Pietricica. Un alt loc unde se mai poate schia in judetul Neamt este statiunea Durau. Partia de aici se afla in proprietatea manastirii
de maici.


MAI MULT. Pana acum, Piatra-Neamt era un oras necunoscut din punct de vedere turistic. Pe langa partiile care vor aparea in apropierea orasului, la Batca Doamnei se intentioneaza constructia unei baze nautice, care sa asigure turistilor conditii de distractie si pe timp de vara. çn plus, la iesirea din oras, pe marginea drumului ce duce la Roman, va fi construita o sala polivalenta si un patinoar artificial. 


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.