Plasarea pe locul doi a partidului la euroalegeri ii determina pe fostii lideri ai PSD-ului de altadata sa ceara Congres extraordinar pentru inlocuirea actualei conduceri. In teritoriu, sefii de organizatii resping din start orice convocare de congr
Plasarea pe locul doi a partidului la euroalegeri ii determina pe fostii lideri ai PSD-ului de altadata sa ceara Congres extraordinar pentru inlocuirea actualei conduceri. In teritoriu, sefii de organizatii resping din start orice convocare de congres care i-ar putea lasa si pe ei fara functii. Mircea Geoana da semne ca a invatat ceva din matrasirea lui Adrian Nastase la ceas de seara la Hotel Confort si, ca sa nu fie luat prin surprindere, precaut, aplica aceeasi reteta si le da si el intalnire sustinatorilor sai pentru a-l matrasi pe „disidentul“ Iliescu.

Aproximativ 20 de lideri ai PSD, majoritatea membri in Biroul Permanent al partidului, si-au dat intalnire luni seara la Restaurantul „Select“ pentru a-l sarbatori pe deputatul Constantin Nita. La petrecere au venit strict oamenii lui Geoana - Liviu Dragnea, Ilie Sarbu, Titus Corlatean, Victor Ponta, Dan Nica, inclusiv liderul deputatilor Viorel Hrebenciuc, tras pe linie moarta la alegerile pentru PE. Nita a evitat sa-l invite si pe Adrian Nastase, fostul lider al partidului, caruia ii datoreaza, de altfel, ascensiunea sa politica. Potrivit unor surse , la petrecere nu a fost prezent nicunul dintre sustinatorii aripii Ion Iliescu, „batranul edec“ fiind plecat la Budapesta.

'Nu se suporta reciproc>>
In acest cadru restrans, pesedistii nu au pierdut ocazia de a-l critica pe Iliescu si de a-si lauda singuri „performantele“ pe care le-au obtinut la PE. Potrivit unor surse, discutiile purtate la un sprit nu au fost deloc tensionate si nici nu aveau de ce, doar toti erau de aceeasi parte a baricadei.

Ei au fost vizibil deranjati de faptul ca „bunicuta“ nu s-a implicat deloc in campanie. „E adevarat ca Iliescu si Geoana nu se suporta de nici un fel...“, ne-a declarat unul dintre participanti, precizand ca a fost o reuniune de circa doua ore in care s-a discutat de toate, despre „rezultate si despre chestiuni de bucatarie interna“. „A fost bine cat timp a functionat moratoriul si am putut sa ne vedem de treaba“, au remarcat oamenii lui Geoana. Asa ca unii au propus ca pentru a-i inchide gura lui Ion Iliescu ar fi util „sa prelungim perioada moratoriului si in restul timpului, nu doar de alegeri“.

Liderul PSD Mircea Geoana nu e incantat deloc de ideea unui Congres al partidului si crede ca cei care solicita asta, respectiv Iliescu si Vacaroiu, „sunt foarte odihniti dupa campanie“. Luni, social-democratii si-au convocat un Comitet Executiv in care vor analiza rezultatele la euroalegeri obtinute pe fiecare judet in parte, urmand sa decida si eventuale sanctiuni pentru liderii de filiale neperformanti. „Care sunt aceia care cer Congres“, s-a intrebat Geoana retoric, precizand ca o asemenea propunere merita analizata doar daca vine din partea unor sefi de organizatii.

Vacaroiu ii da replica lui Geoana
Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, i-a replicat, ieri, sefului sau de partid care-i reprosase ca e odihnit dupa campanie si de aceea ar vrea congres. „Eu sunt in permanenta odihnit in calitate de presedinte al Senatului si incerc sa fiu odihnit. In ceea ce priveste participarea mea in teritoriu, sunt in fiecare saptamana in circumscriptia mea electorala, deci cred ca Geoana se referea la altcineva“.

Sanctiuni daca se incalca disciplina


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.