Raport Politia Rutiera Bucuresti
Numarul total de accidente rutiere usoare din Bucuresti, de la inceputul anului, este cu 72.000 mai mare decat cel inregistrat in aceeasi perioada din 2006, cele mai multe astfel de incidente producandu-se
Raport Politia Rutiera Bucuresti
Numarul total de accidente rutiere usoare din Bucuresti, de la inceputul anului, este cu 72.000 mai mare decat cel inregistrat in aceeasi perioada din 2006, cele mai multe astfel de incidente producandu-se martea, iar zilnic, intre orele 12:00 si 14:00. Comisarul-sef Marian Motoc (foto), seful Brigazii de Politie Rutiera a Municipiului Bucuresti, a prezentat ieri raportul privind activitatea compartimentului de accidente usoare, care a avut in vedere incidentele petrecute in Capitala in primele zece luni ale anului. Principala cauza a accidentelor soldate cu avarii este neasigurarea la schimbarea directiei de mers, fiind urmata de distanta necorespunzatoare, neacordarea prioritatii si viteza ridicata. In realitate, motivele sunt insa cu totul altele: starea deplorabila a drumurilor publice, santierele, care parca nu se mai termina, gaurile din carosabil, lipsa locurilor de parcare, toate acestea ducand la sporirea numarului de accidente usoare.   PROMISIUNI. Timpul mediu pentru solutionarea unui accident este de 40-50 de minute, in functie de actele care trebuie intocmite, iar pentru scurtarea acestui timp se va continua identificarea si amenajarea unor noi spatii de lucru in sectoarele 3 si 6, precum si reamenajarea spatiului din Candiano Popescu. Ca urmare a situatiei constatate, au fost facute demersuri pentru eficientizarea activitatii compartimentului, care constau in modificarea declaratiei-tip si a procesului-verbal de constatare si in editarea pe calculator a proceselor-verbale. Pentru perioada urmatoare au fost facute mai multe propuneri privind continuarea demersurilor pentru introducerea constatarii pe cale amiabila, integrarea bazei de date in vederea editarii automate a proceselor-verbale de constatare, suplimentarea schemei de organizare si documente de lucru autocopiative. (Mediafax)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.