Inainte de sarbatorile de iarna se inghesuie toate lansarile de film si spectacolele televizate. Aflati ce nu trebuie sa ratati in preajma Craciunului.

„The Guardian" a facut topul celor mai bune 50 de spectacole de Craciun din toate zonele de entertainment, dintre care Cotidianul a selectat cele mai interesante optiuni. Filmul „It’s a Wonderful Life" este pe primul loc, datorita acelui ceva ce aminteste de lumea lui Dickens.

James Stewart joaca rolul unui tip mediocru dintr-un orasel care cocheteaza cu ideea sinuciderii dupa o viata aparent dezastruoasa, atit financiar, cit si afectiv. Lansarea va avea loc pe 14 decembrie. Cei care isi petrec sarbatorile in fata televizorului nu vor rata spectacolul de balet de pe BBC1 cu artistele Victoria Wood, Emilia Fox, Emma Watson si Lucy Cohu intr-o adaptare dupa romanul clasic de Noel Streatfeild. Trei surori orfane traiesc o poveste proto-feminista transpusa intr-un spectacol plin de dramatism.

Un alt film numai bun de vazut prin prisma starii de sarbatoare ii are pe Nicole Kidman, Daniel Craig si Ian McKeller in rolurile principale. „The Golden Compass" este o versiune cinematografica mult asteptata dupa prima parte a trilogiei „His Dark Materials", de Philip Pullman, care va fi lansata pe 5 decembrie. Documentarul „My Kid Could Paint That", realizat de Amir Bar-Lev dupa o poveste adevarata care pune la incercare scepticismul asociat in mod traditional cu arta abstracta, va va pune probleme legate de arta, talent, criticism si valoare intr-un moment de receptivitate maxima pentru astfel de subiecte, cind sinteti relaxat, cu prietenii si familia in vacanta de iarna. In 2004, Marla Olmstead era o fetita de 4 ani foarte inteligenta, ale carei picturi abstracte se vindeau suspect de bine intr-o mica galerie. Circotasii au sustinut intotdeauna ca tablourile ei erau finisate de tatal sau, pictor si el. Filmul va fi disponibil incepind cu 14 decembrie.

„Totul despre Eva" este capodopera regizorului Joseph Mankiewicz realizata in 1950, care urmeaza sa fie relansata anul acesta pe 30 decembrie. O comedie intunecata in care Bette Davis joaca cel mai important rol din cariera sa si care va va ramine mult timp pe retina datorita scenei cu Marilyn Monroe.