Sase oameni din Breaza au ajuns la spital dupa ce casa in care locuiau a explodat din cauza acumularilor de gaze. Socant este ca ei aveau sobe cu lemne, iar acumularea s-a produs de la o conducta din strada. Cu un an in urma, doi batråni au mu
Sase oameni din Breaza au ajuns la spital dupa ce casa in care locuiau a explodat din cauza acumularilor de gaze. Socant este ca ei aveau sobe cu lemne, iar acumularea s-a produs de la o conducta din strada. Cu un an in urma, doi batråni au murit asfixiati in aceeasi casa. Dezastrul s-a produs ieri, la 5.30 dimineata, cånd in casa erau 11 oameni, printre care trei copii. Toata lumea dormea, cånd Istvan Vas era pe punctul sa plece la munca si s-a gåndit sa aprinda lumina. In aceeasi secunda, casa de pe strada Bucegi a explodat. Mai mult de jumatate din casa a fost distrusa, peretii s-au surpat, iar acoperisul aproape a cazut peste ei. Prin vecini s-au spart doar cåteva geamuri, dar lumea a fost in stare de soc toata ziua.

„Casa nu ardea, dar focul era sub podele“, povesteste Ion Iordache, proprietarul, despre momentul de groaza cand incerca sa-si scoata familia, copiii si nepotii din casa. In cele trei camere din fata, unde locuiau copiii lor cu familiile, si care nu erau racordate la retea, totul este distrus. Singura teava de gaze care intra in casa merge la un aragaz, intr-o camaruta din spate, unde stau pr oprietarii, Ion si Angela Iordache. Acolo camera este neatinsa. Dupa primele cercetari, ipoteza este ca, dintr-o teava sparta de pe strada, gazele s-au infiltrat sub casa familiei Ion. Istvan Vas, cel care a vrut sa aprinda lumina, este cel mai grav ranit. Are arsuri profunde pe o mare suprafata a corpului si ieri seara se afla in stare grava, la Spitalul Judetean Ploiesti. Deflagratia l-a prins in picioare chiar pe podeaua care a explodat. In aceeasi camera dormeau Elena, sotia lui, si Stefan, baiatul lor de 11 ani. „Nu am inteles ce s-a intamplat. Mi-am vazut barbatul ca incerca sa se stinga si copilul care fusese aruncat pe jos de explozie. Am luat copilul si am fugit afara“, isi aminteste Elena.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.