Gazduit de Teatrul "Ion Creanga", care este si co-organizator, Targul de Carte pentru Copii reuneste cateva dintre cele mai importante edituri romanesti, printre care Teora, Corint, Aramis, Flamingo GD, Nemira, Humanitas Fiction, PRO Editura si Tipog
Gazduit de Teatrul "Ion Creanga", care este si co-organizator, Targul de Carte pentru Copii reuneste cateva dintre cele mai importante edituri romanesti, printre care Teora, Corint, Aramis, Flamingo GD, Nemira, Humanitas Fiction, PRO Editura si Tipografie, Educational Center, Librariile Carturesti, Editura Didactica si Pedagogica, Compania Nationala Posta Romana.
Programul Targului va cuprinde evenimente organizate in cele doua sali ale Teatrului "Creanga", intrarea vizitatorilor fiind gratuita. La sala din Piata Amzei se vor desfasura o serie de evenimente printre care: prezentari ale aparitiilor editoriale din acest an, ale editurilor expozante; vedete-parinti care vor citi povesti copiilor prezenti la targ, printre acestea Daniela Nane, Raluca Moianu, Ioan T. Morar, Alexandrina Halic etc. De asemenea, va fi deschis Clubul micului ilustrator - Tide unde copiii sunt asteptati de Alba ca Zapada si cei 7 pitici sa deseneze si sa dedice un gand mamei lor. Face painting, o tombola cu premii si mascota Spencer care ii va imbia pe cei prezenti sa descopere ce inseamna FasTracKids sunt doar cateva dintre surprizele care ii asteapta pe copii si pe parinti.
La Sala Studio se va desfasura o intalnire cu prietenii teatrului unde vor avea loc discutii despre educatia timpurie si proiectul European Small Size. Tot la Sala Studio pe 29 si 30 noiembrie intre orele 18.00-20.00 se va desfasura cursul pentru parinti "Totul este joc de la nastere la 6 ani", curs sustinut de psihologul Carmen Anghelescu, specialist al Centrului Step by Step.
Cu acest prilej, Minilibri si-a propus sa le duca in dar povesti si copiilor internati la Institutul Oncologic Fundeni unde cateva vedete vor merge sa le citeasca si sa le duca daruri.
"Incercam prin Minilibri sa aducem in mod firesc copiii aproape de carti. In sistemul Step By Step, educatia se face prin joc si educatia incepe la nastere. Minilibri tocmai asta vrea sa fie: un cadru placut, in care copiii vin cu drag: se joaca, gasesc carti frumoase si carti utile, le iau acasa si se bucura de ele", a declarat Carmen Lica, director executiv Centrul Step By Step inainte de deschiderea Targului. (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.