Un gradinar chinez care s-a saturat sa-si ingrijeasca florile de cateva ori pe zi, a inventat un ghiveci care nu trebuie udat sau fertilizat decat o data la sase luni, multumita unui mecanism care se pare ca nu are nevoie de curent electric, informea
Un gradinar chinez care s-a saturat sa-si ingrijeasca florile de cateva ori pe zi, a inventat un ghiveci care nu trebuie udat sau fertilizat decat o data la sase luni, multumita unui mecanism care se pare ca nu are nevoie de curent electric, informeaza presa chineza. Inventatorul Zhang Jianquan, in varsta de 50 de ani, a declarat pentru cotidianul "Changsha Evening News" ca acest "ghiveci pentru lenesi", dupa cum l-a botezat el, este deja brevetat si pe cale de a fi comercializat la scara industriala. Zhang, care le-a aratat inventia jurnalistilor, a explicat ca acest ghiveci este diferit de cele normale prin faptul ca la baza are un compartiment in care exista apa si fertilizatoare si care ajung sus, la pamant si la radacini printr-un sistem de tuburi si orificii. Ingeniosul gradinar a mai spus ca ghiveciul cu pricina nu economiseste numai munca, ci si apa, promitand ca-l va vinde foarte ieftin pe piata (costurile de productie fiind de cativa zeci de eurocenti). Chinezul a muncit vreme de 30 de ani ca gradinar si a declarat ca visul lui este acum sa reuseasca sa-si vanda inventia organizatorilor Jocurilor Olimpice din 2008, ce vor avea loc in China, pentru ca ghivecele lui sa impodobeasca instalatiile olimpice, argumentand chiar ca sunt in perfect acord cu organizarea unei Olimpiade "Verzi". (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.