Sapte persoane, dintre care doi copii, au fost ranite in urma unei puternice explozii produse ieri dimineata intr-o casa din localitatea prahoveana Breaza, in care locuiau doua familii. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, locotenent Bogdan Iliescu, explozia s-a produs in jurul orei 05.30 si a fost urmata de un puternic incendiu.
Sapte persoane au fost ranite in urma deflagratiei, printre victime numarandu-se si doi copii. De asemenea, o alta explozie, in urma careia doua persoane au fost ranite, s-a produs ieri la Botosani, intr-un camin de nefamilisti.Conform anchetatorilor, un baiat in varsta de 12 ani a suferit arsuri pe fata si pe maini, in timp ce o fetita de 11 ani a suferit multiple traumatisme la cap. Alte patru persoane, doi barbati si doua femei, cu varste cuprinse intre 30 si 37 de ani, au suferit arsuri pe diferite parti ale corpului in urma exploziei. Trei echipaje ale ambulantei au transportat cele sase victime la spitale din Ploiesti si Campina, in timp ce o a saptea persoana ranita in urma deflagratiei nu a necesitat internarea in spital. Potrivit Mediafax, primarul orasului Breaza, George Maracineanu a sustinut ca in momentul exploziei in casa mai erau doi copii, acestia scapand ca prin urechile acului de suflul deflagratiei. Medicii au precizat ca printre cei mai grav raniti, in urma deflagratiei, se numara un barbat de 57 de ani, care a suferit arsuri de gradele II, III si IV pe aproximativ 80 la suta din suprafata corpului. De asemenea, o fetita, in varsta de 11 ani, a suferit arsuri la nivelul fetei si mainilor, fiind vorba despre "leziuni suficient de profunde" fiind posibil ca aceasta sa fi suferit si leziuni ale cailor respiratorii superioare. Fetita avea rani si in zona capului, insa era constienta, iar medicii au reusit stabilizarea ei. Spre seara, cei doi au fost transferati de urgenta la Bucuresti dupa ce starea lor s-a inrautatit.
Prefectul judetului Prahova, Nicolae Alexandri, a precizat ca, dupa primele cercetari, cauza producerii exploziei o reprezinta "infiltratiile de gaze prin sol, de la o conducta situata la aproximativ 40 de metri distanta de imobilul in care s-a produs deflagratia". Prefectul a precizat insa ca nu se stie cum au ajuns gazele in zona unde a avut loc deflagratia. De asemenea, primarul din Breaza, George Maracineanu, a spus ca a vazut, in una din camerele imobilului unde s-a produs deflagratia, o soba care a explodat, distrugand totul in jur.
Deflagratie la Botosani
O alta explozie, in urma careia doua persoane au fost ranite, s-a produs ieri la Botosani, intr-un camin de nefamilisti. De aceasta data, o butelie de aragaz improvizata a sarit in aer. Deflagratia s-a produs la primele ore ale diminetii, cand cei mai multi dintre locatari dormeau, la parterul cladirii.
Suflul exploziei a distrus usile de la zece apartamente invecinate, iar cei doi barbati aflati in camera unde s-a produs deflagratia au fost transportati de urgenta la spital.
Cel mai grav ranit dintre cei doi se afla in stare grava, cu arsuri pe 60% din suprafata corpului.
Dupa primele cercetari, anchetatorii au stabilit ca explozia s-a produs din cauza unor acumulari de gaze, provocata de o improvizatie la butelie. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au precizat ca structura de rezistenta a caminului unde a avut loc explozia nu a fost afectata.