Nimeni din Ministerul Educatiei nu are o statistica exacta privind numarul de educatoare fara studii de specialitate sau cu studii incomplete angajate in acest an scolar. Totusi, o sursa binevoitoare din institutia guvernamentala ne-a luminat curioz
Nimeni din Ministerul Educatiei nu are o statistica exacta privind numarul de educatoare fara studii de specialitate sau cu studii incomplete angajate in acest an scolar. Totusi, o sursa binevoitoare din institutia guvernamentala ne-a luminat curiozitatea si ne-a soptit, cu strangere de inima, ca peste 40% din personalul existent in gradinitele patriei sunt suplinitori. Ne-am obisnuit deja cu aceasta stare generala din invatamantul romanesc. Cuvantul „suplinitor“ caracterizeaza deja educatia institutionala, de foarte multi ani. Insa, ceea ce nu intelegem este legat de faptul ca, pentru ingrijirea unor copii cu varste cuprinse intre 3 si 6 ani, sunt angajate persoane care nu au pregatirea necesara sau o formare facuta doar pe jumatate.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.