Romania n-a avut parte sezonul trecut de foarte multa zapada, dar s-a ales cu cel mai notabil rezultat inregistrat pana acum de schiul alpin romanesc.

Edit Miklos (19 ani), legitimata atunci la Sport Club Miercurea Ciuc, s-a clasat pe loc
Romania n-a avut parte sezonul trecut de foarte multa zapada, dar s-a ales cu cel mai notabil rezultat inregistrat pana acum de schiul alpin romanesc.

Edit Miklos (19 ani), legitimata atunci la Sport Club Miercurea Ciuc, s-a clasat pe locul sase in proba de coborare de la Campionatele Mondiale desfasurate in Austria. Rezultatul acesta a facut-o cunoscuta, a devenit mult mai respectata, iar in vara acestui an s-a transferat la Dinamo Brasov. "M-au cautat, iar eu am acceptat, pentru ca m-au facut politista. Am grad de subofiter", isi argumenteaza ea decizia.


AMBITII. De sapte ani de zile se pregateste in Austria. Altfel nu ar fi ajuns ca acum sa reprezinte marea speranta a Romaniei pentru Jocurile Olimpice din 2010, de la Vancouver. "La finalul sezonul trecut eram pe 58. çmi doresc sa urc mai sus. Daca intru in primele 30 e foarte bine, pentru ca oricine ajunge acolo are sanse foarte mari sa castige Cupa Mondiala. Acesta este visul meu si pentru asta ma voi pregati in urmatorii doi ani." ßi ce urmeaza dupa cei doi ani? "Jocurile Olimpice! Pe cele de la Torino le-am ratat din cauza unei accidentari. Ar insemna ca sunt prea ghinionista daca pierd si editia din 2010, de la Vancouver", spune Miklos.


PLANURI. Pentru iarna aceasta si-a propus sa atace Cupa Europei si "mondialele" de juniori din Spania, acolo unde vrea sa urce pe podium. Nu garanteaza insa ca va fi prezenta la Campionatele Nationale ale Romaniei. "As vrea sa vin, dar daca in aceeasi perioada voi avea un concurs de unde pot sa adun puncte FIS, imi va fi imposibil sa ajung in Romania", se scuza schioarea.


IUBIRE. ̤si explica pozitia de lider peste tot ceea ce inseamna schi in Romania prin faptul ca face totul cu multa pasiune. ̤n prezent este pregatita de un antrenor austriac, dar cel mai bine se simte atunci cand se intalneste in strainatate cu ceilalti schiori din Romania. "̤n fiecare dupa-amiaza jucam fotbal si imi place sa-i driblez pe baieti. Sunt atacant!""Visez sa o inving pe Anja Paerson. Am concurat cu ea in 2005, la Cupa Mondiala de la Val da۪Isere, dar am iesit abia pe 53"
Edit Miklos "Tatal meu a fost hocheist la Sport Club Miercurea Ciuc. Cred ca de la el am mostenit ambitia si forta"
Edit Miklos



Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.