Cercetarile in cazul disparitiei avocatei Elodia Ghinescu au continuat, ieri, la Brasov. Procurorul Marius Iacob si seful Serviciului Omoruri din IGPR s-au aflat, ieri, la Curtea de Apel din Brasov, unde urmau sa audieze niste prieteni ai familiei Chetea, cea care a auzit, in noaptea de 29 spre 30 august, zgomote suspecte din apartamentul sotilor Cioaca-Ghinescu.

Ofelia si Sorin Chetea , martorii care sustin ca au auzit, in noaptea de 29 spre 30 august, o bufnitura si un vaiet de femeie din apartamentul sotilor Cristian Cioaca - Elodia Ghinescu, vor ajunge in Romania. Potrivit anchetatorilor, acestia vor sosi in tara luna viitoare, pentru a-si petrece Craciunul si Revelionul acasa. Surse din anturajul acestor martori, confirmate si de anchetatori, au precizat, pentru „Gardianul“, ca, in noaptea de 29 spre 30 august, in jurul orei 3.00, in bucataria apartamentului situat exact sub locuinta lui Cioaca se aflau Ofelia si Sorin Chetea, alaturi de doi prieteni - „Gonciu“ si „Ely“. In locuinta se mai afla, la acel moment, mama Ofeliei, Catrina Socaciu, insa aceasta era intr-o alta camera. Bufnitura, insotit a de vaietul respectiv ar fi fost auzite de catre toate persoanele aflate in bucatarie.

'Gardianul>>a identificat-o pe martora Ely
Ulterior, dupa ce cazul „Elodia“ a luat amploare mediatica, martorii, plecati in Spania dupa data de 30 august, au contactat anchetatorii, povestindu-le ceea ce au auzit in apartamentul de deasupra. Procurorul Marius Iacob anuntase, la mijlocul lunii trecute, ca ia in calcul o posibila deplasare personala in Spania, unde sa audieze atat martorii Ofelia si Sorin Chetea, cat si o verisoara a acestora, pe nume Roxana, care sustine ca a auzit si ea, in mai multe randuri, certuri din locuinta sotilor Cioaca-Ghinescu.

In ceea ce-i priveste pe prietenii sotilor Chetea, „Gonciu“ si „Ely“, acestia au locuit, potrivit unor surse din anturajul lor, in apartamentul mamei Ofeliei chiar in saptamana de dinaintea disparitiei Elodiei Ghinescu. Mai mult, acestia lucreaza la o fabrica de incaltaminte din cartierul brasovean Tractorul.