Corespondenta din Castellon
Agenda intalnirilor din Castellon a presedintelui Traian Basescu a fost tinuta in mare secret de catre autoritatile locale din Spania. Cu toate acestea, jurnalistii cotidianului spaniol Mediterraneo au aflat cu o zi
Corespondenta din Castellon
Agenda intalnirilor din Castellon a presedintelui Traian Basescu a fost tinuta in mare secret de catre autoritatile locale din Spania. Cu toate acestea, jurnalistii cotidianului spaniol Mediterraneo au aflat cu o zi inainte de sosirea lui Traian Basescu ce va discuta acesta cu primarul Castellonului, Alberto Fabra.

In primul rand, primarul Castellonului va avertiza despre recesiunea economica prin care trece Spania in acest moment. Este vizat in special sectorul constructiilor, domeniu in care lucreaza foarte multi romani veniti aici. Deci, autoritatile locale se asteapta ca un numar mare de muncitori din aceasta ramura sa ramana fara un loc de munca.


Infiintarea unui birou unic pentru romaniPe de alta parte, Alberto Fabra va aborda in discutia officiala si problemele referitoare la obtinerea documentelor de rezindenta in Spania. Deoarece cei mai multi emigrantti sunt de nationalitate romana se doreste infiintarea unui birou unic pentru romanii din Castellon. Primarul recunoaste ca in acest moment dureaza foarte mult obtinerea documentelor de rezidenta, dupacum este precizat in cotidianul Mediterraneo.


Cu o zi inainte de sosirea lui Traian Basescu in Castellon, pe geamurile magazinelor romanesti din localitate au fost lipite afise care anuntau ca intalnirea cu romanii de aici va avea loc in Parcul Ribalta, Sala Pergola Municipal: "Presedintele ales al Romaniei vine in Castellon. Vino sa mai stam de vorba". De data aceasta autoritatile locale au presupus ca numarul celor care vor veni sa il vada pe Traian Basescu va fi mult mai mic decat la intanirea anterioara, din luna mai. Si asta pentru ca s-a tinut cont de numarul mic de persoane care au participat la alegerile din 25 noiembrie.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.