Prin rectificarea bugetului, Petrom, companie controlata de grupul austriac OMV, a suplimentat bugetul de investitii cu 114 milioane de lei (circa 31,5 milioane euro), la 3,865 miliarde lei (1,07 miliarde euro), si a redistribuit catre sectorul de ex
Prin rectificarea bugetului, Petrom, companie controlata de grupul austriac OMV, a suplimentat bugetul de investitii cu 114 milioane de lei (circa 31,5 milioane euro), la 3,865 miliarde lei (1,07 miliarde euro), si a redistribuit catre sectorul de explorare si productie fonduri prevazute initial pentru alte domenii de activitate. Statul roman, care detine 20,6% din capitalul social al Petrom prin Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), si-a mandatat reprezentantul in AGA sa voteze impotriva aprobarii investitiilor, a anuntat institutia. "AVAS a luat aceasta decizie deoarece, desi a solicitat proiectele de investitii, nu i-au fost puse la dispozitie, in timp util, documentele si informatiile absolut necesare pentru formularea unui punct de vedere competent care sa-i permita acordarea unui vot in deplina cunostinta de cauza", se spune intr-un comunicat al Autoritatii. Purtatorul de cuvant al Petrom, Dan Pazara, a declarat ca au furnizat AVAS in timp util toate documentele necesare, mentionand ca institutia a solicitat o serie de documente cu o zi inainte de desfasurarea AGA. Pe de alta parte, fondurile aprobate in primavara acestui an pentru investitii in sectorul de rafinare si marketing au fost reduse, la rectificarea bugetului, cu aproximativ 450 de milioane de lei, la 1,06 miliarde de lei. Investitiile prevazute pentru sectorul de gaze au fost diminuate de la 151 de milioane de lei la 18 milioane de lei, iar cele de la combinatul de ingrasaminte chimice Doljchim Craiova au fost reduse cu cinci milioane de lei, la 20 milioane lei. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.