Actorii George Clooney si Don Cheadle vor fi onorati de o prestigioasa grupare de laureati ai premiului Nobel pentru pace pentru eforturile lor in lupta pentru instaurarea pacii in regiunea africana Darfur din Sudan, informeaza people.com. Cei doi ac
Actorii George Clooney si Don Cheadle vor fi onorati de o prestigioasa grupare de laureati ai premiului Nobel pentru pace pentru eforturile lor in lupta pentru instaurarea pacii in regiunea africana Darfur din Sudan, informeaza people.com. Cei doi actori vor fi recompensati cu Peace Summit Award pe 2007, un premiu acordat la cel de-al 8-lea Summit Mondial al Laureatilor Premiului Nobel pentru Pace - un grup care ii include pe fostul presedinte sovietic Mihail Gorbaciov, fostul presedinte american Jimmy Carter, Dalai Lama si arhiepiscopul Desmond Tutu. Clooney si Cheadle sunt onorati pentru promovarea pacii in regiunea Darfur si "pentru angajamentul lor in salvarea vietilor umane si in alinarea suferintelor victimelor civile ale acestui conflict", a anuntat gruparea Summit-ul Mondial. La ceremonia de inmanare a premiului, care va avea loc pe 13 decembrie, vor fi prezenti Mihail Gorbaciov si primarul Romei, Walter Veltroni. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.